Bitcoinspot.nl leest: 'Hoe word ik een Bitcoin Miljonair' door Mark Koster

on .

Bitcoinspot.nl leest: "Hoe word ik een Bitcoin Miljonair" door Mark Koster  
Dit boek was ik al vaker tegengekomen maar afgaande op de titel was ik een beetje bang voor wat er in zou staan. Pas toen ik Mark een vlammend betoog had zien houden voor een groep gretige Bitcoin-beginners werd het besluit genomen om zijn boek het voordeel van de twijfel te geven. De gedachte was: als hij in zijn boek net zo onderhoudend is als tijdens zijn live optredens dan kan het niet stuk. Het boek stelde in dat opzicht niet teleur maar er zijn nog wel wat kanttekeningen.

De journalistieke veteraan Mark Koster heeft zich voor dit boek ondergedompeld in de Nederlandse Bitcoin-scene. Hij lijkt overal geweest te zijn en iedereen gesproken te hebben. Het boek wisselt Bitcoin pioniers af met snelle jongens met snelle winsten. Hij gaat ook langs bij huisvrouwen, advocaten en nog meer uitgesproken figuren die garant staan voor pakkende verhalen. Tussen alle quotes en anecdotes door weet hij ook nog een consistent verhaal neer te zetten over Bitcoin waarbij de controverse niet gemeden wordt. Het boek bevat ook een hoop praktische tips. Zo vertelt hij je onder andere waar je het beste bitcoins kan kopen en je wordt gewaarschuwd voor eventuele valkuilen.

Voor zover ik kan zien zit bij Mark het Bitcoin-hart op de juiste plek. Hij ergert zich grondig aan de Nina Brinks van deze wereld en ziet in Bitcoin een nieuwe financiële revolutie.

Misschien kan Mark een eventuele volgende druk beter uitstellen tot de koers weer omhoog gaat. Het idee bekroop mij dat hij tijdens het schrijven beinvloed is door de, schijnbaar oneindig, stijgende koers. De bomen-groeien-tot-in-de-hemel stemming van het boek en uitspraken zoals "U lift risicoloos mee met het sentiment" en "Bij elkaar opgeteld is er altijd een stijging" gaven mij in ieder geval een beetje ongemakkelijk gevoel.

Voor de mensen die nieuw zijn in de wereld van Bitcoin is dit boek een leuke manier om te beginnen, voor de meer ervaren Bitcoiners is het een feest van herkenning. Mijn advies is wel om de juichverhalen met een korreltje zout te nemen.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Comments   

# Guest 2018-02-14 14:54
Roland, misschien moet je er maar een boek over schrijven inplaats van een artikel....
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2018-02-13 21:51
Dit soort boeken geeft mij nu het gevoel dat bitcoin dus geen alternatief meer is voor het ouderwetse geld en de banken. Maar slechts een speculatief object. Om de koers constant te laten stijgen moeten er steeds meer mensen tegen een steeds hogere koers gaan kopen. Dat lijkt toch wel erg op een piramide spel. En maakt het totaal onmogelijk om er een alternatief betalings systeem mee te handhaven.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-02-14 11:11
1 boek is uiteraard geen afspiegeling van de hele crypto beweging maar een groot gedeelte van de prijs is gebaseerd op speculatie dat klopt. Hoeveel is alleen de vraag. Bitcoin gaat pas echt volwassen worden waarschijnlijk als het ook meer als betaalmiddel gebruikt gaat worden.

En al heeft Bitcoin trekjes van een piramide spel, er zijn meer verschillen dan overeenkomsten uiteindelijk. maar daar zal ik eigenlijk nog eens een uitgebreid artikel over moeten schrijven denk ik.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh