Even voorstellen: Bitgoud.nl

on .

bitgoud  
Bitgoud.nl is de allereerste goud en zilver winkel in Nederland die bitcoins accepteert, bij deze stellen ze zichzelf voor:

Aangenaam, mijn naam is Wouter Vonk, Bitcoin fanaat, en oprichter van Bitgoud.nl. Zoals velen ben ook ik sinds 1,5 jaar geïnspireerd geraakt door de opkomst van Bitcoin en de grenzeloze mogelijkheden die het met zich mee brengt.


De community rondom Bitcoin is geweldig creatief en loopt voorop als het gaat om kennis van IT en infrastructuur. Daarbij deelt iedereen dezelfde mening: met Bitcoin kunnen we de wereld veranderen. Een zeer ambitieuze visie, en één waar ik graag aan mee werk.

Eén van mijn recente projecten is Bitgoud.nl. Toegegeven geen nieuw concept, want er zijn al meerdere goede goud en zilver dealers in Amerika die Bitcoins accepteren. Echter zijn de levertijd en de verzendkosten die gepaard gaan bij het verschepen over zee vaak lang en duur, en worden Europese munten vaak met een flinke premium verkocht. Dat moest goedkoper kunnen, en vanuit dat gedachtegoed is Bitgoud.nl opgericht.

We werken samen met grote leveranciers in Europa waardoor we vaak gelijk kunnen verschepen en eerlijke prijzen kunnen hanteren. Uiteraard hebben we bij goud en zilver, net zoals met Bitcoin, te maken met volatiliteit. Hierdoor kunnen we niet altijd garanderen dat de munten of baren gelijk voorhanden zijn. Via de mail word je op de hoogte gehouden van de status van je bestelling en bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen. Alle orders worden discreet verpakt en verzekerd verstuurd met UPS.

Verder hebben we ook een interessante primeur: we zijn namelijk de eerste Europese webshop die de nieuwe Bitcoin Cold Hard Cash munten van Liberty Dollar verkoopt. Tijdens de Bitcoin Conference in Amsterdam liep ik Joseph VaughnPerling, bedenker van de munt, tegen het lijf. De Amerikaanse goudzoeker, voorzien van cowboyhoed en lange lokken verwilderd haar, paradeerde door de conference met zijn gloednieuw gedrukte munten. Zijn idee is simpel en doeltreffend en komt voort uit het verwijt dat Bitcoin niet gedekt is. Vanaf nu heb je namelijk de mogelijkheid om je vermogen in Bitcoin ook veilig te stellen door het kopen van deze zilveren munten.

De voorkant van de 1 ounce zilveren munt bevat het Bitcoin logo en de nominale waarde van 0.25BTC. De achterzijde van de munt bevat een QR code. Na het scannen kun je op de website zien wat op dat moment de waarde van jouw munt is in Bitcoin (of elke andere lokale valuta). Dit maakt de munt ook uitermate geschikt als introductie voor mensen die nog nooit Bitcoin hebben gebruikt. Zeer binnenkort verschijnt ook een gouden versie van de munt.

Meer informatie over het project vind je op reddit en bitcointalk. Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd vinden op Twitter, Bitcointalk, IRC en op ‘Bitcoin woensdag’ in Amsterdam.

Speciaal voor de mensen die interesse hebben in de Bitcoin Cold Hard Cash munten hebben we nu een leuke actie. Als je de Bitcoin Cold Hard Cash munt besteld met couponcode "Bitcoinwoensdag" betaal je geen verzendkosten en neem ik ze mee naar de volgende Bitcoin woensdag in Amsterdam.
 

Tags: acceptatie, even voorstellen, goud, zilver,

Add comment


Security code
Refresh