Bitpay introduceert 0% transactiekosten

on .

bitpay
Bitpay heeft eerder deze week aangekondigd als eerste te gaan werken met 0% transactiekosten en all-inclusive pakketten. Vanaf november zullen er 4 pakketten aangeboden gaan worden geprijsd van 0 tot 3000 dollar per maand. Het pakket van 0 dollar heeft 1% transactiekosten maar is voor de instapper een mooie manier om kennis te maken. Mocht je dan door willen groeien dan kan je kiezen voor het professional, business of enterprise pakket met 0% transactiekosten.

Alle pakketten zijn inclusief ecommerce tools, point-of-sale toepassingen, 20 shopping-cart plugins, en email-ondersteuning. Het verschil tussen de betaalde pakketten zit bijvoorbeeld in het aantal sites waar je de bitpay oplossingen mag gebruiken, directe ondersteuning of het maximum aantal bankoverschrijvingen per dag.

Bitpay CEO Tony Gallippi lichtte toe waarom ze overgestapt zijn op de nieuwe manier van werken. "Bitpay heeft het SaaS (software as a service) model geadopteerd wat al populair is in andere industrieen en we proberen dit model nu ook in de betalingsprovider industrie te introduceren" Hij gaf ook aan dat de nieuwe pakketten ervoor zorgen dat ondernemers alleen hoeven te betalen voor de opties die ze willen gebruiken en niet de dupe te hoeven zijn van hoge transactiekosten.

Bitpay is momenteel de grootste Bitcoin betalingsprovider. Ze brachten laatst ook het nieuws naar buiten dat ze hun 10.000e klant hadden ingeschreven. Waar ik nou wel benieuwd naar was, is hoeveel transacties Bitpay per maand dan verwerkt en heb Tony Galippi daar over aangesproken op de Bitcoin conferentie in Amsterdam. Verrassend genoeg liet hij me weten dat het aantal transacties wat bitpay nu per maand verwerkt ook ongeveer 10000 is, gemiddeld dus 1 transactie per klant. Ik vraag me dus eerlijk gezegd wel af hoeveel mensen het business of ernterprise pakket zullen gaan afnemen.

En even voor de duidelijkheid, je hebt een provider als bitpay natuurlijk helemaal niet nodig als je Bitcoins wil accepteren. In principe zou je alleen maar een qr-code op je site hoeven te zetten en je kan aan de slag. Het hele idee achter Bitcoin is juist dat je helemaal geen tussenpersoon meer nodig hebt als je dat niet wilt. Je zou je webshop kunnen aanpassen om bij elk product een bitcoin-adres te genereren en de ontvangen Bitcoins gewoon kunnen houden/uitgeven of omzetten in Euro's via bijvoorbeeld een Bitcoin-exchange. De toegevoegde waarde van een dienst als Bitpay is wel dat ze het hele proces van het accepteren van Bitcoins voor je uit handen nemen en de Bitcoins desgewenst voor je kunnen omzetten in Euro's of Dollars. Met een prijskaartje uiteraard.

Desalniettemin is dit weer een goede stap voorwaarts door Bitpay. Met deze manier van werken maken ze het interessanter en toegangkelijker voor ondernemers om Bitcoins te accepteren. Bitpay laat hiermee ook creditcard maatschappijen en paypal achter zich wat betreft maandelijkse en transactiekosten.

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh