Bitsim maakt van iedere mobiele telefoon een bitcoin-wallet

on .

Bitsim maakt van iedere telefoon een bitcoin-wallet  
Stel je nou eens voor dat je een manier zou hebben om elke mobiele telefoon om te vormen tot een bitcoin-wallet? Leon Vandenberg van Bitsim claimt dit mogelijk te gaan maken. Bitsim is een soort van sticker (overlay) die je over een sim kaart heen kan plakken waardoor elke mobiele tefeloon in theorie omgevormd zou kunnen worden tot een Bitcoin Wallet. De private key, de sleutel tot de bitcoins, zit opgeslagen in de sticker en is beveiligd met een pincode.

De overlay, ook wel een zero-footprint sim genoemd, laat de telefoon denken dat er een sim aanwezig is en laat de sim denken dat er een telefoon is. De overlay vangt dus de commando's tussen sim en telefoon af en stuurt deze door indien nodig. De commmunicatie met het bitcoin-netwerk gebeurt door middel van gecodeerde sms berichten waardoor het niet uitmaakt welke telefoonprovider je gebruikt en of de bewuste provider het ermee eens is.

Een mooie oplossing om de miljarden feature-phones en hun eigenaren (die in veel gevallen geen toegang hebben tot financiele producten) aan te sluiten op de Bitcoin revolutie. Voor zover ik weet is het allemaal nog theoretisch en is het apparaatje nog niet in productie. Ze zouden nog bezig zijn om geld te verzamelen via seedcoin. Ze hopen ergens rond de kerst 2015 een gereed product te hebben.


Gepost door Roland de Goeij

Tags: mobiel,

Add comment


Security code
Refresh