Blockchain Iphone app weer terug in de appstore

on .

Blockchain Iphone app weer terug in de appstore  
De blockchain app is sinds gisteren weer beschikbaar in de IOS app-store, hiermee lijkt de cirkel weer rond. Afgelopen februari werd door Apple de laatste bitcoin wallet nog verwijderd uit de app-store wat een storm van protest veroorzaakte. Afgelopen juni echter werden de appstore voorwaarden weer gewijzigd door Apple waarna de bitcoin-apps langzaam aan weer begonnen terug te keren. De Blockchain app is meteen in een nieuw jasje gestoken.


Voor de Android was de wallet al langere tijd beschikbaar maar de geheel nieuwe wallet kan nu dus eindelijk gebruikt worden op de Iphone. Ik heb de app uiteraard meteen geinstalleerd en voor zover ik kan zien zijn de standaard functionaliteiten aanwezig. Na het installeren van de app kan je deze koppelen aan je bestaande wallet door een qr-code te scannen vanaf je beeldscherm en je kan aan de slag.

De Blockchain.info wallet is de meest gebruikte bitcoin-wallet met meer dan 1.9 miljoen gebruikers. 

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-07-29 14:38
Ik begrijp niet dat mensen gebruik maken van dit soort online services.. Het mooie van Bitcoin is nu net dat het gedecentralizee rd is en je alles vanaf je eigen pc/telefoon kan doen, en onafhankelijk bent van een bank/etc.

Als zo'n service gehacked wordt, zoals MtGox zijn al je Bitcoins verdwenen...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-08-02 09:41
Blockchain.info app kan niet gehackt worden, daar heb je een private key voor nodig, die alleen de eigenaar bezit.

Dus, geen vrees om verloren Bitcoins.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-07-29 16:39
Bij blockchain worden je bitcoins niet bewaard, alles staat in de blockchain. Ze bewaren ook niet je wachtwoord, alleen een hash ervan. Het is eigenlijk meer een soort van handig portaal voor het benaderen van je bitcoins dan perse een wallet. Goede dienst, en als ze gehackt worden dan zijn je bitcoins in principe ook veilig.

Een van de meest betrouwbare bitcoin-figuren (wat mij betreft dan) Andreas antonopulis is er de chief security officer en dat stelt me opzich wel gerust :)

Liever zelf bewaren, maar voor je dagelijkse bitcoins, is dit de beste keuze.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh