Blockchain-technologie startup "21" haalt recordinvestering van 116 miljoen dollar op.

on .

Blockchain-technologie startup "21" haalt recordinvestering op van 116 miljoen dollar  
De silicon valley startup genaamd "21", welke gericht is op blockchain technologie toepassingen, heeft het indrukwekkende bedrag van 116 miljoen dollar binnengehaald. Dit bedrag is het grootste tot nu toe in de Cryptocurrency wereld, eerder haalde coinbase al een recordbedrag van 75 miljoen op. De investeerders in het bedrijf zijn grote gevestigde namen. Ook in silicon valley zijn meer mensen er blijkbaar van overtuigd dat blockchain-technologie de toekomst heeft.

Zo vinden we in het lijstje met namen niemand minder dan Andreessen Horowitz, de oprichters van Ebay, Paypal & Zynga, de directeur van Dropbox, maar ook Chipfabrikant Qualcomm. De startup lijkt zich vooral te richten op de techniek achter Bitcoin en niet perse op Bitcoin de munteenheid. Volgens mede oprichter Matthew Pauker gaat "Bitcoin de manier waarop mensen, bedrijven en zelfs machines met elkaar communiceren veranderen" Maar hij geeft wel aan dat we daarvoor de zogenaamde Mass Adoption nodig hebben.

Meerdere investeerders delen dit geluid en geven aan dat het bij Bitcoin niet alleen om de munteenheid draait maar ook vooral om de Blockchain. De Blockchain-technologie zou wel eens een grote rol kunnen spelen in het zogenaamde internet of things waarbij al onze apparaten deel gaan uitmaken van een gigantisch communicatienetwerk waarbij ze zelf bijvoorbeeld spullen kunnen bijbestellen of misschien wel zelfs zelf betalen voor reparaties. De zogenaamde autonomous agents.

21

Tot nu toe is er weinig bekend over het bedrijf maar dat zou wel eens spoedig kunnen gaan veranderen, de naam van het bedrijf is een verwijzing naar de 21 miljoen limiet van het aantal Bitcoins dat uiteindelijk in omloop zal komen. Op de website van 21 is voorlopig weinig te vinden behalve een aantal vacatures en een inschrijfformulier voor de mailinglist.

Mede-oprichter matthew Pauker wil tot nu toe weinig prijs geven, alleen dat er de komende maanden "Interessante ontwikkelingen zullen gaan plaastvinden op het gebied van soft en hardware producten welke gericht zijn op de massa-adoptie van Bitcoin". Afwachten dus.

Meer leren waarom de blockchain-technologie belangrijk is, hoe het werkt en wat het allemaal mogelijk kan maken? Lees dan eens het artikel "Bitcoin: It’s the platform, not the currency, stupid!" of kijk naar de video "De echte waarde van bitcoin en crypto-currency technologie" van Bitcoin Properly


Gepost door Roland de Goeij

Tags: blockchain, 21, silicon valley,

Add comment


Security code
Refresh