We horen vaker dat transacties naar Bitcoin-verkopers (zoals bijvoorbeeld Bitonic en bitmymoney) geblokkeerd worden. Dit kan te maken hebben met recente fraudezaken waar Bitcoins bij werden gebruikt. We hebben dit eerder uitgebreid besproken in het artikel “een ideal-e fraude“. Ook Paul Buitink moest laatst ervaren dat zijn transactie geblokkeerd werd en heeft daar een uitstekend artikel over geschreven. Hierin gaat hij verder in op de mogelijke beweegredenen en tekortkomingen van de banken.
Bitcoin markeren als frauduleus is natuurlijk niet te doen , want waneer zijn ze dat dan niet meer 🙂
Je kan geen NIEUWE bitcoins maken , aleen een bank kan bij drukken , en dus geld frauduleus maken …..
maar het geld zelf markeren is natuurlijk geen optie , je kan er snel omheen , wissel het naar een alt coin.
Ik denk dat computer security zwaar omhoog moet , en dat ligt niet aan bitcoin maar aan het bank systeem zelf.
de rede dat bitcoin er is is omdat het bank systeem er een potje van maakt.
Ik zou het logisch vinden dat een bank ietst daty je je laaste updates instaleerd en of Linux gebnruikt ipv windows.
Nou eigenlijk leent een systeem als Bitcoin zich juist bij uitstek om munten te markeren als frauduleus, Elke bitcoin in het systeem is uniek en kan dus gemarkeerd worden. Maar dat is pas stap 1. daarna zal je ervoor moeten zorgen dat alle gemarkeerde munten ergens in een lijst komen te staan zodat ze niet meer verkocht kunnen worden enz. Maar dit levert weer een scala aan andere problemen op.
Het is dus theoretisch zeer goed te doen in de praktijk echter gaat het heel lastig worden om het daadwerkelijk uit te voeren.
Precies dus is t niet mogeliujk , een bitcoin kan je wel flaggen das waar , maar hoe lang geld dat dan en bij wie , je kan een bitcoin die in NL staat geflaged wel weigeren in nl maar dat geld niet voor china , of virituele exchanges , waar je die dan omwisseld in een litecoin en dan weer terug naar bitcoin.
zodat je een andere bitcoin hebt , en dan is die geflagde bitcoin ALTIJD obgeldig?
Kortom dat gaat niet , btw met geld is dat ook niet zo , er staan wel nummers op maar biljetten zjn NOOIT ongeldig.het is idd een mooie theorie , maar het is net als een overheid die een wet maakt die vereist dat primgetallen voortaan buiten deelbaar door zich zelf en 1 , nu ook deelbaar door 5 of 28 moeten zijn!
De wiskunde zal zich daar echt niets van aantrekken 🙂
.
Daarnaast is het ook zo dat een bitcoin niet van plek veranderd , aleen van adress.
en dat is dus niet eigenaar , het moment van veranderen van eigenaar is ook niet vast te stellen tenzij je het adres op het web hebt gepubliceerd, kortom de ING moet stoppen met die gare tan codes en eens beginnen met One time use codes ipv te kijken naar bitcoin , als je het bedrag in de responce moet bevestigen en ook een deel van het nummer van de begunstide is het voor malware onmogelijk te doen wat het bij de ING deed , ABN amro heeft wel een systeem wat dat doet.
Dus het KAN wel.