"Bootstrapping the Bitcoin Economy" Ethereum & Bitcoin Dinner / Roadshow!

on .

"Bootstrapping the Bitcoin Economy" Ethereum & Bitcoin Dinner & Roadshow!  
Dinsdagavond 4 november houden we voorafgaand aan de Dutch Ethereum & Bitcoin Meetup het eerste "Bitcoin Dinner". Dit zal in het Hofje van Wijs plaats vinden. Onder het genot van een drankje en avondeten kun je hier kennis maken met andere Ethereum fans & Bitcoiners. Op deze manier proberen wij de Bitcoin gemeenschap dichter bij elkaar te brengen de bitcoin economie aan te sterken, en bedrijven die nog geen bitcoins aannemen aan te moedigen dit wel te gaan doen.

Het Hofje van Wijs is het eerste restaurant in Nederland met een permanente Bitcoin ATM. Hier kun je dus bitcoins kopen met papiergeld, en betalen met Bitcoin. Het vangt aan rond half vijf, en rond zeven uur lopen we in twee minuten naar Berlage Meet & Workspace, onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage. Hier komen Ethereum-, Bitcoin- en Dogecoin-begeesterden samen om te worden bijgepraat, en zelf bij te praten, over de laatste ontwikkelingen in Ethereum, Bitcoin en Dogecoin. Dit onder het genot van een drankje (op eigen kosten, afrekenen in Bitcoin). Tijdens deze bijeenkomsten is er altijd veel aandacht voor Ethereum & Bitcoin investeerders, handelaren, advocaten, politici, belastingen, en natuurlijk ook Dogecoin. Dus nodig jouw vrienden, collega's, familie en kennissen uit om mee te komen naar de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse Ethereum & Bitcoin gemeenschap

Bitcoin Roadshow

Deze keer zal er ook de Bitcoin Roadshow zijn. Ook met deze Bitcoin Roadshow willen wij de Bitcoin economie een zetje proberen te geven, door het grote publiek kennis te laten nemen van (en hopelijk zelf ook in gebruik te nemen) de verschillende beschikbare bitcoin oplossingen. Verschillende Bitcoin bedrijven tonen hun Bitcoin oplossingen. Je kunt het hier dus zelf uitproberen. Denk aan betalen in Bitcoin, en betalingen ontvangen in Bitcoin. Heb of weet jij een bedrijf welke Ethereum & Bitcoin oplossingen aanbiedt? Neem dan via dit adres kontakt met ons op

Sprekers

Tevens zijn er een aantal sprekers. Harm Aarts zal vertellen over Open Transactions. Dit is een vrije software bibliotheek om decentrale betalingen mogelijk te maken tussen verschillende partijen die elkaar niet kennen. Dus erg toepasselijk om deze in de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage te hebben!

Aron van Ammers zal een toegankelijke kijk bieden op gedistribueerde toepassingen in het Ethereum ecosysteem. Hij zal een aantal stappen doorlopen van het bouwen en gebruiken van een toepassing op het huidige conceptversie van Ethereum, en zal laten zien hoe gewone gebruikers uiteindelijk Ethereum toepassingen zal ervaren. Enige kennis van Ethereum en het web technologie is handig om zijn voordracht beter te begrijpen, maar is niet noodzakelijk.

Ook zal Reuven Palatnik (financiele achtergrond, trading desk manager) een laatste stand van zaken geven over de Israeli crypto scene, Decentralize (crowdsourced magazine over Web 3.0 - Decentralized Apps, Crypto Currency, Smart Contracts en Micro Payments) en zijn eigen startup TRST.im waarmee je vertrouwen kunt opbouwen tussen elkaar onbekend partijen.

Zoals gebruikelijk zal Amin Rafiee een overzicht geven van het laatste wereldwijde nieuws omtrent bitcoin, litecoin en andere altcoins. Ook zal hij met het publiek in gesprek gaan omtrent de algehele richting van toekomstige e-betalingen.

We zullen natuurlijk ook verder praten over de vraag of Bitcoin geld is, en de laatste ontwikkelingen hieromtrent behandelen.
Mocht jij van mening zijn dat Bitcoin geld is? Of juist niet? Of wel een vorm van geld, maar niet 'volledig' geld. Laat dan je mening horen deze dinsdagavond in Berlage Meet & Workspace? Als je wat spreektijd wilt om je mening wat uitgebreider toe te lichten, geef dit dan even aan ons door?

Inschrijven?

Zoals gebruikelijk vind het plaats in Berlage Meet & Workspace Amsterdam (drie minuten lopen vanaf Amsterdam CS). Dit is onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage. Inschrijven voor de meetup is niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld. Inschrijven kan je hier doen:

Laat ook aub even weten of je aan het Bitcoin Dinner wilt mee doen? (inschrijven niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld) Inschrijven kan je hier doen.

Als iedere bezoeker Nederlands verstaat worden voordrachten gegeven in het Nederlands, zo niet in het Engels (is met enige regelmaat het geval). Mocht jij, of de vrienden, collega's die je mee neemt geen Nederlands verstaan, geef dit van te voren even door?

Waar wanneer

Dinsdagmiddag en -avond 4 november
Bitcoin Dinner start om half vijf, rond zevenen lopen we naar Berlage Meet & Workspace voor de Dutch Ethereum & Bitcoin Meetup. Voordrachten vanaf zeven uur tot half elf 's avonds. Help de gemeenschap te groeien door iemand mee te nemen die nog niet zo bekend is met Ethereum & Bitcoin, en waarvan je denkt dat hij/zij hiervoor wel openstaat?

Ethereum & Bitcoin Dinner
Hofje van Wijs (http://www.hofjevanwijs.nl/hofje-van-wijs/bitcoins/)
Zeedijk 43, 1012 AR, Amsterdam

Meetup
Berlage meet & workspace (http://www.meetberlage.nl/), Beurs van Berlage
Oudebrugsteeg 9, Amsterdam (drie minuten lopen vanaf Station Amsterdam CS) (stationskant van de Beurs)

Over de meetup

Georganiseerd door de Nederlandse Bitcoin Gebruikers Groep, komen we samen met mensen die geinteresseerd zijn in Ethereum, slimme afspraken (delven van) Bitcoin en Bitcoin ATM's, Dogecoin, Litecoin, Zerocoin, Mastercoin, Namecoin, Open Transactions, OpenCoin.org, Peercoin, Primecoin, Ripple, Nextcoin, BitCloud, Bitcoin buidels zoals Electrum en de Dark Wallet en Market, communicatie systemen begeesterd door Bitcoin zoals Bitmessage, Bitmask en Bitcoinproof: een tijdzegeldienst voor je gegevens, verzekerd door het Bitcoin netwerk.

- Wilt u een voordracht verzorgen?
- Wilt u mee helpen met het filmen van de voordrachten?
- Wilt u ons sponsoren?
Neem dan a.u.b. kontakt met ons op

Ook nodigen we je uit om onze Bitcoin chat te testen:
http://chat.bitcoinference.com/

Add comment


Security code
Refresh