Boris van de Ven van Gamekings over gaming en bitcoin

on .

boris-van-de-ven  
In De Week van Bitcoin 47 bespreekt Tuur de belangrijkste bitcoingebeurtenissen van de week en de prijsontwikkeling. Gast Boris van de Ven van Gamekings vindt bitcoin en elke vorm van alternatief geld interessant omdat financiële markten worden gemanipuleerd. Vervolgens praten de mannen over in game currencies als Linden Dollars, WoW goud en eveonline. Boris denkt dat het onvermijdelijk is dat de game en crypto-wereld gaan samenkomen, met name de kleinere indie games maar ook Steam en Blizzard.

Tags: bitcoins

Comments   

# Guest 2014-10-10 08:38
Merk op dat fictief geld zoals Linden dollars, WoW gold, enzovoort meer lijken op Euro's en Dollars dan op Bitcoin.

Bitcoin kan namelijk niet zomaar met een druk op de knop in willekeurige hoeveelheden uit de lucht worden getoverd. Waarbij er bovendien één persoon of bedrijf alle macht in handen heeft, en (als enige) lukraak geld kan "printen" door gewoon een saldo in te toetsen. Bij euro's, dollars, wow gold, enzovoort werkt dat allemaal wel zo. Bedrijven (dus niet overheden!) zoals Blizzard, de banken, Linden Lab, enzovoort creëren letterlijk geld uit het niets, en die handelen bovendien nog puur voor eigen commercieel gewin, in plaats van een maatschappelijk belang.

Men noemt Bitcoin vaak digitaal of virtueel geld, maar dat geldt eigenlijk nog meer voor Euro's en Dollars, het is niet alsof al die miljarden die er omgaan in het bankverkeer, echt bestaan.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh