Californie geeft bitcoin legale status

on .

Californie geeft bitcoin legale status  
De legalisering en eventuele regulering van Bitcoin lijkt weer een klein stapje dichterbij gekomen te zijn. Gisteren 29 juni werd in Californie namelijk AB129 ondertekent. AB129 is een wet die digitale munteenheden, en dus ook Bitcoin, een legale status geeft. Deze wet, ingediend door de gouverneur van Californie Jerry Brown, zou een nieuwe impuls kunnen betekenen voor de werkgelegenheid in de digitaal-geld sector. Van alle digitaal-geld gerelateerde banen in Amerika is namelijk bijna 40% gesitueerd in Californie.


Zoals gezegd is de wet dus een stap verder in de richting van eventuele regulering maar voor zover is dat nog niet aan de orde. Dit zegt Roger Dickinson, de man achter het opzetten van deze wet. De wet is ook niet opgezet met Bitcoin in gedachten maar meer gericht op alternatieve digitale betalingsmethodes in het algemeen. Technisch gezien waren de meeste van deze betaalmethoden in strijd met bestaande wetgeving. Deze wet zorgt ervoor dat het werken aan en met alternatieve betaalmethodes voortaan een legitieme bezigheid is in Californie. Verder benadrukt hij dat de wet neutraal is en niet bedoeld om één of meerdere munteenheden of betaalmethodes voor te trekken of te benadelen.

Dickinson geeft zelf aan geen Bitcoin expert te zijn en heeft zelfs nog nooit gesproken met lokale Bitcoin bedrijven. Wel vertelt hij dat digitale munteenheden intrigerend zijn en overmijdelijk. Ik raad aan om het interview met Dickinson te lezen op Coindesk voor meer info over AB129 en de kijk van Dickinson op de ontwikkelingen.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh