Chinese internetgigant Baidu accepteert Bitcoin

on .

baidu-accepteert-Bitcoin
Het Chinese Baidu, de best bezochte zoekmachine van China, heeft aangegeven Bitcoins te gaan accepteren voor zijn Jiasule service. Deze service levert een vergelijkbare dienst als het Amerikaanse cloudflare en zorgt voor verhoogde beschikbaarheid van websites en bescherming tegen aanvallen. Moederbedrijf Baidu heeft een marktwaarde van 53 Miljard en is de op 4 na best bezochte internetsite van de wereld.

Baidu Jiasule bracht het nieuws afgelopen maandag naar buiten, hieronder kan je een (ruwe) vertaling vinden van het persbericht. 

Hoe kunnen we laten zien dat we een trendy IT persoon zijn en een professionele webmaster? Door Bitcoins te accepteren naturlijk! Bitcoin is een nieuw soort electronisch geld en een manier om digitaal waarde over te maken, welke al over de hele wereld erkent wordt en zich steeds meer in ons dagelijks leven begint te nestelen. Je kan het gebruiken om een kop koffie te kopen of het omwisselen voor goud en zilver. In china wordt Bitcoin gezien als iets wat erg trendy is. Vandaag heb ik goed nieuws voor iedereen, vanaf 14 oktober zal Baidu Jiasule officieel Bitcoin betalingen accepteren. Jiasule gebruikers kunnen Bitcoins gebruiken om te betalen voor alle Jiasule diensten. Baidu jiasule, als echte innovator van het internet, is hiermee de eerste cloud dienstverlener die bitcoins accepteert, hiermee creeren wij een rijkere betalingsmogelijkheid en ervaring. Baidu jiasule zal in de toekomst blijven experimenteren om u meerdere handige betalingsmogelijkheden te bieden.

Baidu Jiasule is hiermee het grootste bedrijf tot nu toe wat aangeeft Bitcoins te accepteren en ook het eerste bedrijf genoteerd op de Nasdaq die deze stap onderneemt. China is op Bitcoin gebied de laatste maanden bezig met een inhaalrace. In China is dit jaar al meer dan 250 duizend keer de officiele Bitcoin client gedownload, alleen amerika met iets meer dan 503 duizend downloads blijft china daarmee voor.

De Bitcoin koers is sinds de bekendmaking van Baidu Jiasule de afgelopen dagen flink gestegen. De tijdelijke dip na het nieuws over Silkroad lijkt hiermee alweer bijna vergeten. China zou dit jaar wel eens de grootste groeimarkt kunnen blijken voor Bitcoins. Een aantal factoren hebben ze in ieder geval al mee. De Chinese bevolking heeft ervaring met digitale munteenheden, een grote goed opgeleide bevolking en een hoog percentage van Smartphone gebruikers.

Ook is het aantal Bitcoins wat met Yuan verhandeld wordt stijgende. Bitcoincharts toont aan dat momenteel ongeveer 12% van de Bitcoins verhandeld wordt in Yuan, 68% in Dollars en 6 in Euro's. Ook de exchanges in China zijn goed bezig, het marktaandeel van deze exchanges stijgt de laatste tijd in hoog tempo. De Chinese Bitcoin exchange Btcchina gaf recent aan dat ze voorlopig geen kosten zullen rekenen voor het verhandelen van Bitcoins. Op de Chinese televisie was eerder dit jaar een documentaire over Bitcoin te zien wat het idee geeft dat de Communistische partij niet negatief staat tegenover Bitcoins.

Al met al lijkt het Bitcoin-virus nu ook over te slaan naar China. Nu nog even wachten en je kan misschien op het plein van de hemelse vrede een portretje van Mao afrekenen met Bitcoins. Ik zeg: laat duizend Bitcoins euh bloemen bloeien!

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh