Citigroup haast zich om 'Bitcoin security product' te lanceren vóór concurrentie

on .

Citigroup Bitcoin  
Citigroup is momenteel in een heuse Bitcoin race verwikkeld met de grootste banken ter wereld. Het doel van Citigroup is om een Bitcoin handelsproduct op de markt te brengen vóór de concurrentie dit voor elkaar krijgt. Citigroup springt zelfs door legale hoepels om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zo graag wil het een Bitcoin security product op de markt krijgen. Het gaat om een verhandelbaar, fysiek Bitcoin product voor klanten van Citigroup. Het zou bovendien verder moeten gaan dan standaard Bitcoin futures.

Nieuw bitcoin security product

Hoewel een groot deel van het plan nog een groot geheim is, lijkt het erop dat de plannen van Citigroup wel eens een gamechanger kunnen worden wat betreft de adoptie van Bitcoin in de 'gewone financiële wereld'. Slechts een aantal institutionele klanten van het Amerikaanse bedrijf hebben tot nu toe een duidelijk inzicht gekregen in de ontwikkelingen.

De lekken worden inmiddels echter zo groot, dat er bijna geen houden meer aan is. De ontwikkeling van een exclusief verhandelbaar, fysiek custody Bitcoin product staat er aan te komen. Het product wordt gezien als een zogenoemde 'digitale ADR'. Maar wat is dat precies, zo'n ADR?

 

Wat is een American Depository Receipt (ADR)?

Het acroniem ADR is een verzamelnaam voor een verhandelbaar certificaat, welke door een Amerikaanse bank wordt uitgegeven. Dit certificaat is dan een representatie van één aandeel (of meerdere aandelen tegelijk) in een internationaal verhandeld aandeelproduct. Zo kunnen Amerikanen bijvoorbeeld met een ADR certificaat een aandeel ING kopen op de AEX, als ze dat zouden willen.

Maar interessant is vooral dat Bitcoin wordt gezien als een internationaal verhandelbaar product, een aandeel dat dus niet op de Amerikaanse beurs verhandeld wordt. Het gaat hier natuurlijk niet om echte stukjes Bitcoin, maar om een derivaat product, zoals futures of iets soortgelijks.

 

Meer dan bitcoin futures

Maar zoals gezegd zal het ADR-product van Citigroup dus méér zijn dan een 'simpel' Bitcoin futures contract. Zo zou het product van Citibank worden gekoppeld aan fysieke Bitcoins. Hiermee kan Citigroup straks in de naam van zijn klanten gaan handelen in certificaten die daadwerkelijk gekoppeld zijn aan echte (delen van) een digitale Bitcoin munt.

Het product wordt een 'security', wat inhoud dat alles is gereguleerd en het wordt gezien als een (buitenlands) aandeel. Het wordt hierdoor makkelijker om via de ADR-route legaal Bitcoin derivate producten te verhandelen. De vraag van 'gewone' institutionele klanten naar crypto is namelijk immens, terwijl er eigenlijk geen aanbod is. En dat is wat Citigroup's ADR-product moet gaan oplossen. De vraag is echter of ze het sneller zullen doen dan de concurrentie.

Volgens financiële specialisten binnen Citigroup zelf, die inzicht hebben gehad in het product, zal het een zeer makkelijke manier zijn voor het bedrijf om snel derivate crypto-producten op de open markt te krijgen. Stukken efficienter dan wat nu het aanbod is, dat is een ding wat zeker is. En dat is dan weer goed voor de dalende Bitcoin koers van de afgelopen weken.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: bitcoin regulering, Citigroup

Add comment


Security code
Refresh