Coinbase opent de eerste gereguleerde Bitcoin exchange in Amerika

on .

exchange.coinbase.com  
De Bitcoin koers maakte vandaag een grote sprong na het nieuws dat Coinbase het eerste bedrijf is die een gereguleerde Bitcoin exchange heeft geopend in Amerika. Het in San Francisco gebaseerde Coinbase biedt al een online wallet aan waarmee je bitcoins kan opslaan, kopen, verkopen en nu dus ook een heuse Bitcoin exchange. De exchange is momenteel goedgekeurd voor ongeveer de helft van de Amerikaanse staten.

Vorige week nog kondigde Coinbase aan voor 75 miljoen aan funding opgehaald te hebben, de grootste investering in een Bitcoin bedrijf tot nu toe. En niet geheel onbelangrijk: de investeerders in Coinbase zijn mensen uit de gevestigde financiele wereld. Blijkbaar zien ze op Wall Street toch iets in Bitcoin?

Coinbase lijkt hiermee de Winklevoss Tweeling (bekend van hun rechtszaak tegen facebook) voor te zijn. Er werd lang verwacht dat deze de eersten zouden zijn die Bitcoin naar Amerika en WallStreet zouden brengen maar voorlopig laat de Bitcoin ETF van de heren al sinds juli 2013 op zich wachten. Recent kwamen de heren wel met de mededeling dat hun geplande Bitcoin Exchange, genaamd Gemini, zal lanceren als de Bitlicense regulering helemaal rond is.Gepost door Roland de Goeij

Tags: exchange amerika, coindesk,

Comments   

# Guest 2015-01-29 13:57
Het laatste nieuws was dacht ik dat Californie ontkent dat ze een vergunning hebben afgegeven, terwijl Coinbase ze wel op de "groene" lijst had gezet. Gevolg: koersdaling.

Ach, het zal allemaal wel. Ik heb nu belangrijkere dingen om me mee bezig te houden.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2015-01-27 13:25
Quoting Guest:
Ik wil dat grote rijke jongens van de bitcoins afblijven en het een people's currency blijft!

Is dat verkeerd?


Tja het is misschien wel een zegen en een vloek. De grote jongens kunnen de adoptie in een stroomversnelli ng brengen maar ze kunnen misschien ook wel allerlei andere nare effecten tot gevolg hebben. De tijd zal het leren zegmaar.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-27 11:42
Ik wil dat grote rijke jongens van de bitcoins afblijven en het een people's currency blijft!

Is dat verkeerd?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-29 13:54
Je kunt niet voorkomen dat de rijke jongens bitcoins kunnen kopen. Bitcoin is hyper-kapitalis tisch, of je het nou leuk vindt of niet. Trouwens: die Winkelvoss-twin s schijnen iets van 1% van alle bitcoins te hebben, maar Satoshi Nakamoto heeft altijd nog meer. Vermogensverhou dingen zijn van het begin af aan al erg scheef geweest bij Bitcoin.

Het goede nieuws is: ook rijken kunnen hun bitcoins maar één keer uitgeven, dus vroeg of laat worden die scheve verhoudingen wel een keer genivelleerd. Het is vooral van belang om er voor te zorgen dat groot geld niet nog meer geld aantrekt. Meer geld moet niet leiden tot meer macht en meer inkomstenbronne n, want dat de-stabiliseert de boel.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh