Coinbase wil 50 miljoen dollar ophalen

on .

Coinbase wil 50 miljoen dollar ophalen  
Nadat Coinbase eerder dit jaar al $ 25 miljoen aan investeringen ophaalde, wil de startup opnieuw een investeringsronde organiseren waarmee ze 50 miljoen dollar wil proberen binnen te halen. Dat meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen. Volgens sommige bronnen zou Coinbase met de investerings-ronde zelfs 150 miljoen dollar willen ophalen, maar door de dalende waarde van Bitcoin zijn investeerders echter terughoudender, zo meldt Techcrunch.

Er zijn bronnen die melden dat Coinbase last heeft van tegenwerking als gevolg van de overgang naar nieuwe regelgeving omtrent Bitcoin, maar ook de volatiliteit van Bitcoin. De prijs van Cryptovaluta is de afgelopen maanden flink gedaald wat potentiële investeerders toch tot enige voorzichtigheid maant. Ook de regelgeving, die er bij veel overheden met betrekking tot cryptocurrenties nog niet is, zorgt voor veel onzekerheid bij investeerders. Pas als hier meer duidelijkheid over is en de koers weer zal stijgen zal het ook een stuk makkelijker worden om investeerders te vinden die willen instappen.

Het Amerikaanse bedrijf Coinbase biedt met haar wallet een systeem aan waarmee je bitoins kan kopen en verkopen. De wallet kan ook ingezet worden als kassasysteem voor ondernemers. Coinbase is actief in 18 Europeese landen waaronder Nederland en heeft wereldwijd 1,8 Miljoen gebruikers.

Gepost door Hans van Wessel

Add comment


Security code
Refresh