Coinbase wil toevoegen: Cardano, Basic Attention Token, Stellar Lumens, Zcash & 0x

on .

Coinbase  
Coinbase heeft in een blogpost aangekondigd verschillende altcoins toe te willen voegen aan het immens populaire cryptocurrency betaalportaal. Het gaat om de mogelijke toevoeging van Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en 0x (ZRX). Een opvallende zet van Coinbase, zeker nadat het recent slechts één altcoin toevoegde (waar niet iedereen gelukkig mee was), namelijk Ethereum Classic (ETC). Tegen verwachting in wordt Ripple (XRP) voorlopig niet toegevoegd.

De aankondiging werd tegelijkertijd intern verspreid, dus het zal ook voor medewerkers van het bedrijf als een verrassing zijn gekomen. Hiermee probeert Coinbase handel met voorbedachte rade door medewerkers te minimaliseren. De markt reageerde namelijk direct sterk op het nieuws, aangezien de genoemde cryptocurrencies direct 10 tot 20% winst wisten te boeken in luttele minuten.

Coinbase nog in testfase met altcoins

Er is nog geen zekerheid rondom de toevoeging van de genoemde cryptovaluta. Coinbase benadrukt dat het momenteel nog in een testfase zit en slechts sterke interesse heeft in de toevoeging van Cardano, Stellar Lumens, Basic Attention Token, Zcash en 0x.

Het is hiermee niet de eerste keer dat er een 'mogelijke' toevoeging wordt gecommuniceerd. Eerder al werd een persbericht geplaatst met de mogelijke toevoeging van een (onbekende) selectie aan ERC-20 tokens.

Crypto community ontevreden

De reacties op de nieuwe 'aankondiging' werd Coinbase daarom ook niet door iedereen in dank afgenomen. Het sentiment over de uitbreiding sloeg snel om naar een situatie waarin het één en ander werd verweten in de richting van het populaire crypto betaalplatform.

Zo zouden dit type aankondigingen onnodige speculatie op de markt creeëren, zonder dat Coinbase de crypto-community feitelijk vooruit hoeft te helpen. Omdat de altcoins nog in een testfase zitten, kunnen ze immers op elk moment worden afgestoten.

Hoewel hier een kern van waarheid in zit, kan Coinbase niet worden verweten in zijn geheel geen legitieme aankondigingen te doen. Zo werd zeer recent bijvoorbeeld nog Coinbase Custody onthuld, waarmee grote institutionele investeerders het platform veiliger kunnen gebruiken.

Kraken maakt Coinbase belachelijk

Toch waren ook van concurrenten de reacties niet mals. Het opvallendste Tweet-berichtje over de discussie werd geplaatst door concurrent Kraken. Ze stelden gekscherend voor om "er over na te denken om dan maar misschien 1600 nieuwe altcoins toe te voegen":Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: cryptocurrency altcoins,

Add comment


Security code
Refresh