Coinlab klaagt MTGox aan.

on .

coinlab_klaagt_mtgox_aan_voor_75_miljoen  
Werd de deal tussen mtgox en coinlab afgelopen februari nog aangekondigd met veel tromgeroffel, ondertussen zijn de gemoederen wat bekoeld lijkt het. Zo ver bekoeld zelfs dat Peter Vessenes van Coinlab mtgox heeft aangeklaagd voor 75 miljoen. Volgens coinlab heeft MTGox niet voldaan aan hun kant van de deal waardoor Coinlab zich "gedwongen" heeft gezien om MTGox aan te klagen. Het lijkt erop dat ze hiermee Mtgox zover willen krijgen om alsnog mee te werken.

Het leek dus allemaal zo mooi te zijn en werd februari 2013 aangekondigd als een van de grootste en meest ambitieuze deals in de jonge historie van Bitcoin. De startup Coinlab zou "Bitcoin naar wall street brengen" samen met de de hulp van de grootste Bitcoin exchange MtGox. De deal zou voor beide partijen grote voordelen meebrengen. 

Wat was nou precies het idee? Coinlab zou voor MtGox alle transacties gaan afhandelen in Amerika en Canada. Grote voordeel voor investeerders was dat ze nu direct zaken konden doen met een, volgens de eisen van de Amerikaanse regering gereguleerd, bedrijf in Amerika die al hun geld en Bitcoins netjes in Amerika zou bewaren. Al het kopen en verkopen van Bitcoins zou op de achtergrond nog steeds via MtGox blijven lopen maar de transacties zouden allemaal uitgevoerd worden door Coinlab. Snellere transacties, betrouwbaarheid en betere customer service zouden het gevolg moeten zijn. 

Voordeel voor Coinlab aan deze deal was dat ze dus grote investeerders zouden kunnen binnenhalen en de bestaande Amerikaanse en Canadese klanten zouden gaan bedienen. Coinlab zou ook hun klanten een aantal extra diensten gaan aanbieden via MtGox, gebruik makend van de knowhow van MtGox. Coinlab zou, voor een periode van 2 jaar, al hun transacties afhandelen via MtGox.
MtGox op hun beurt zou betere toegang krijgen tot de Amerikaanse markt en het kapitaal dat de Amerikaanse investeerders met zich mee zouden brengen. MtGox zou zelf, voor een periode van 2 jaar, niet actief klanten werven in Amerika en Canada en exclusief zaken doen met Coinlab.

Als Coinlab het bij het juiste eind heeft blijft natuurlijk wel de vraag waarom MtGox ervoor kiest om zich niet aan de afspraken te houden. Misschien is het onwil, misschien heeft het wel iets te maken met de technische problemen waar MtGox de laatste tijd mee kampt. Volgens Coinlab levert MtGox onder andere niet de gebruikersgegevens waardoor Coinlab de Amerikaanse en Canadese gebruikers niet kan  overnemen. Of het ook daadwerkelijk tot een rechtszaak gaat komen is nog maar de vraag. In de verklaring van Peter Vessenes is te lezen dat ze hopen dat MtGox zich alsnog aan de afspraken gaat houden. MtGox op hun beurt heeft nog niet veel laten weten, behalve de reactie dat hun advocaten-team er druk mee bezig is.

Wordt vervolgd waarschijnlijk. 

p.s. je kan ook de laatste aflevering luisteren van de uitstekende "bitcoin channel" podcast voor meer info over deze kwestie.


 

Tags: mtgox,

Add comment


Security code
Refresh