Cryptotrader-blog #1: Als ik nu van start zou gaan dan had ik alles anders gedaan!

on .

Cryptotrader-blog #1: Als ik nu van start zou gaan dan had ik alles anders gedaan!  
Hai Mijn naam is Delano en ik ben sinds begin 2017 bezig met handelen in cryptocurrencies. Bitcoinspot.nl heeft aan mij gevraagd of ik een blog wilde schrijven over mijn ervaringen. Op deze manier kan ik jullie laten zien hoe het handelen in zijn werk gaat en jullie helpen om het veilig aan te pakken. Ik zal mijn opgedane ervaringen met jullie delen en jullie kunnen mij uiteraard vragen stellen of verzoekjes indienen voor onderwerpen. Ik hoor graag van jullie in de comments! Groetjes Delano.

Bij deze mijn eerste blog waarin ik graag mijn ervaring met jullie deel hoe ik zelf ’verkeerd’ ben gestart!

Sinds April 2017 ben ik actief, en door een goede vriend, in aanraking gekomen met de cryptocurrency wereld. Hij vertelde mij over zijn ervaringen met de Bitcoin, en dat vond ik zeer interessant. Na veel vragen vroeg ik uiteindelijk waar ik coins kon kopen. Hij raadde mij meerdere exchanges zoals Litebit, Bittrex en Kraken aan. Ik opende de site’s en wilde gelijk wat kopen, eerlijk gezegd begreep ik helemaal niets van Bittrex, voor mij kwam het erg  onoverzichtelijk over! Dit was ook het geval bij Kraken maar toen ik op Litebit terecht kwam was eigelijk alles zeer vanzelfsprekend. Heel erg overzichtelijk en wat ook wel fijn is dat het in het Nederlands is.

Na het registeren en de instructies gevolgd te hebben kon ik mijn eerste aankoop doen, de Startcoin, hoe toepasselijk ook haha. Ik heb er 1500 gekocht voor de totale prijs van € 41.60. Toen was ik dus definitief van start gegaan! ik had eigenlijk helemaal geen idee wat ik kocht, hij stond erg laag en ik dacht kopen! Daarna volgde de Peercoin en de Blackcoin. Puur gekocht op gevoel eigenlijk maar enkele weken later gebeurde er vrij weinig en besefte ik mij dat ik geen goede Coins had gekocht. Toch dacht ik: ik laat ze staan, ik ben zelf ingestapt met het idee om voor de lange termijn Coins te bewaren!

Voor de langere termijn kreeg ik de tip dat ik beter voor een hardware wallet kan kijken. Ik had geen idee wat het precies inhield, daarom ben ik mij gelijk gaan verdiepen in de hardware wallets. Het werd al vrij snel duidelijk dat het eigenlijk een soort ‘usb’stick is met een pincode. (zeer veilig dus) en dat er meerdere types op de markt zijn. Via google kwam ik o.a. de Ledger, Trezor, KeepKey, tegen maar de Ledger Nano S sprak mij het meeste aan en deze ondersteunt ook de meeste Altcoins. Gelukkig kwam de hardware wallet vrij snel binnen en heb ik gelijk de eerste transactie gedaan. Dat was dus Ripple, het ging erg makkelijk en werkte perfect.

Ondertussen ben ik mij ook meer gaan informeren in de social media. Al snel kwam ik termen tegen zoals "Blockchain", "Hardfork" en "ICO’s". Ik had totaal geen idee waar het over ging en ik besefte me dat ik mij meer moest gaan verdiepen in cryptocurrencies. Zoals: wat is nou eigenlijk het begin van de cryptocurrencies. Ik merkte dat ik het zeer interessant vond allemaal en ik wilde steeds meer weten! Gelijk ben ik gaan kijken wat nou eigenlijk het systeem achter de crypto is en ik kwam uit bij de blockchain. En na mate ik steeds meer informatie opdeed merkte ik ook dat ik anders ben gaan kijken naar de cryptocurrency, de vergelijking tussen Bitcoins en de Altcoins en kwam ik er achter dat het heel belangrijk is om informatie op te doen voordat je wat gaat investeren. Of het nou in Bitcoin is of een Altcoin, of zelfs een ICO, zoek altijd eerst informatie op over de achtergrond van de bedrijven. Verdiep je ook in het team, hun road map en de Whitepaper.

Zoals de titel van dit artikel luidt ben ik er ook achter gekomen dat ik dus eigenlijk eerst als een kip zonder kop investeerde, op de ‘hype’ en zelf ook geen informatie had ingewonnen. Maar ook van fouten kun je leren! Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld mijn ervaring met de startcoin. Zoals ik al vertelde gebeurde er in het begin nog steeds vrij weinig met de coins dus ik had gelijk de Startcoins verkocht. Dit gelukkig wel met een kleine winst en helaas de Peercoin met verlies genomen en de blackcoin ook weg gedaan. Dit was puur omdat de coins echt stil stonden. Gelukkig had ik ook geinvesteerd in een coin genaamd OKCash die gelukkig wel in waarde omhoog ging, en dat ging zo lekker. Toen ik ineens een daal moment zag dacht ik: ik pak nu mijn winst en dat deed ik ook zeker. Echter zit er wel een groot verschil tussen een Dump of een correctie en helaas kwam ik daar dus 1 dag later achter en verdubbelde hij nog nog een keer voor de dump. Dit was dan ook weer een moment waar je van leert, wat zijn nou correcties en dumps.

Nu we wat maanden verder zijn doe ik zoveel mogelijk onderzoek voordat ik investeer in de crypto, ook ben ik me wat meer gaan verdiepen in trade. En dan ga je ook o.a. kijken welke exchanges rekenen de minste fee’s. Welke coins kun je mogelijk op een langere termijn vasthouden! Weten doe je het nooit, maar met een goed onderzoek, kun je wel een gevoel krijgen of het bedrijf doelen heeft waar mensen in willen blijven inversteren. Daarom ben Ik ook erg benieuwd wat er de komenden jaren allemaal gaat gebeuren in de cryptocurrency wereld, en de ICO’s welke houden zich staande, welke vallen. hoe is de concurentie, bij de Bitcoins en de Altcoins. Blijft de ‘hype’ of wordt het een gezonde markt, of zullen er weer veel mensen afhaken. de tijd zal het leren!

Maar het belangrijkste wat ik jullie wil meegeven als je zelf wilt gaan investeren is:  doe zoveel mogelijk onderzoek voordat je gaat inversteren in een cryptocurrency of een ICO!
Ga pas van start na het lezen van deze 5 tips:

1. Bepaal voor je zelf een doel: Investeer je voor een langere termijn (Long/Hodl / of voor een korte termijn Short/trade)

2. Onderzoek welke exchanges er zijn, wat zijn de mogelijkheden en wat zijn hun fee's (er zitten grote verschillen tussen) Zorg voor een moeilijk wachtwoord, en zet de 2FA (Google Authenticator) altijd aan!

3. Doe eerst onderzoek naar de coins die je wilt kopen, denk aan hun eigen website, lees de whitepaper / Road map.

4. Investeer in de veiligheid, je coins op een exchange laten staan brengt altijd een vorm van risco mee. Voor een langere termijn en grotere inversteringen kan je beter kijken voor een hardware wallet, doe ook hier onderzoek naar.
Hoeveel coins kunnen erop,  en welke coins worden er ondersteund!

5. Inversteer je in een ICO token sale! zoek dan zoveel mogelijk informatie over wat hun hun plannen zijn, op welke exchange’s release ze, hebben ze een eigen blockhain, of draaien ze op een ERC-20 (ethereum blockchain)
Kijk naar het complete team en hun achtergrond, socialmedia etc..

Succes! en investeer alleen wat je kunt missen

Gepost door Delano - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: altcoins, cryptotrader-blog, handelen,

Comments   

# Guest 2018-05-08 06:39
de beste platformen zijn coss.io, kucoin.com (interessante bonus programmas). binance heeft goede volume en veel coins, ik maak de meeste trades op binance.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2018-05-08 06:38
Interessante plaatse om te handelen zijn volgens mij coss.io, kucoin.com and binance.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-15 11:30
Hallo
Wat zijn de beste en goedkoopste exchanges?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-15 14:23
De beste en goedkoopste exchanges? Informatie over de exchanges vind je hier: https://www.cryptocompare.com/exchanges/#/overview
Maar ik ben bang dat de informatie aldaar soms al weer verouderd is. Neem nu HitBTC. Er staat dat je daar ook kunt handelen in dollars en euro's. Maar op de website van HitBTC vind ik dat niet terug. Ik denk dat ze die mogelijkheid hebben afgeschaft of verborgen, omdat het te veel werk met zich meebrengt. Je zou een grote exchange als Bitfinex eens kunnen proberen. Abucoins maakt ook een sympathieke indruk, is niet duur, en de mensen zijn daar vriendelijk, maar ik weet niet of het daar wel zo druk is. Als je bij een LIMIT transactie lang moet wachten tot er iemand reageert kan de koers inmiddels al weer veranderd zijn.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh