De ABN AMRO denkt na over een eigen Bitcoinwallet

on .

De ABN AMRO denkt na over een Bitcoinwallet  
Op de website van de ABN AMRO is vandaag te lezen dat ze aan het onderzoeken zijn of er behoefte is aan een Bitcoinwallet, een bitcoin-portemonnee dus. De Bitcoinwallet is een experiment van het Innovation Centre vanuit ABN AMRO. Op deze afdeling worden nieuwe concepten in de markt getest. De bitcoinwallet is dan ook nog niet beschikbaar maar alleen al het feit dat een bank als de ABN AMRO openlijk hiermee naar buiten treedt is toch wel opmerkelijk.

Update: het was blijkbaar een oude pagina die per ongeluk online was gezet. https://tweakers.net/nieuws/115521/website-abn-amro-toonde-tijdelijk-pagina-over-bitcoinwallet.html


Het idee van de ABN AMRO Bitcoinwallet is dat je via je telebankieren-app of website zowel je euro's als bitcoins op 1 plek zou kunnen beheren.
Voor de brede acceptatie van Bitcoin zou het erg mooi zijn als een grote bank als de ABN AMRO een Bitcoin wallet zou implementeren. Op deze manier kunnen mensen makkelijk en veilig hun bitcoins opslaan. Het omarmen van de Bitcoin technologie van een grote bank kan ook de legitimiteit verhogen en drempelverlagend kunnen werken voor de gemiddelde consument.

Er wordt op de site alleen niet vermeld hoe, en onder wie, de behoefte aan een wallet onderzocht wordt. Die vraag hebben we nog even neergelegd bij de ABN AMRO.

Gepost door webmaster

Comments   

# Guest 2016-09-09 08:22
alleen jammer dat de link "ik heb interesse" niet werkt, dan kom je bij een website: http://www.siteclickr.com/ beetje vreemd....
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh