De Bitcoin koers gaat weer door de 400 Euro. Wat is er aan de hand?

on .

De bitcoin koers gaat weer door de 400 euro. Wat is er aan de hand?  
De Bitcoin koers is deze week door de 400 Euro grens heen gebroken, de totale marktwaarde van de Bitcoin is nu meer dan 6 Miljard in Euro's. Vanaf november 2015 schommelde de prijs al vaker rond de 400 euro om er in begin 2016 daadwerkelijk even overheen te gaan. Daarna maakte de prijs weer een flinke terugval. Het is uiteraard ook dit keer weer de vraag of de trend zich zal voortzetten en waarom we uberhaupt zo'n snelle stijging zien in de koers. Laten we eens kort kijken wat er zoal aan de hand is.

Blockchain, blockchain, blockchain

Zoals je misschien al her en der hebt gelezen is het de laatste maanden blockchain wat de klok slaat. Iedereen lijkt op de trend te duiken en zelfs politici en bankiers laten zich positief uit over de technologie achter Bitcoin. Deze aandacht voor de Blockchain heeft ook het gevolg dat er meer mensen kennis maken met de Bitcoin waardoor er weer meer potentiele kopers zijn.

Rustiger vaarwater

Met de grotere aandacht voor Bitcoin begint ook het zogenaamde Bitcoin ecosysteem meer volwassen te worden. Grote geldschieters en gevestigde namen willen af van het wild-west imago en zoeken toenadering tot de autoriteiten. Een goed voorbeeld is de Bitcoin-exchange Bitstamp. Hier kan je bitcoins kopen en verkopen. Deze beurs heeft vandaag een europese licentie gekregen om volledig gereguleerd te mogen opereren in de hele EU. Het kost wel 2 jaar werk, maar dan heb je ook wat.

We accept Bitcoin

Langzaam maar zeker kan je op steeds meer plaatsen je bitcoins uitgeven. Alleen al in Nederland stijgt de lijst gestaag, kijk maar eens op onze lijst van Nederlandse Bitcoin acceptanten. Maar ook internationaal blijft er goed nieuws komen. Zo zagen we deze week de aankondiging dat Games gigant steam bitcoins gaat accepteren. Ik weet niet zeker of dit nu helemaal rond is maar er komt dus mogelijk weer een plek bij waar duizenden jongeren laagdrempelig in aanraking kunnen komen met Bitcoin. Hier word ik zelf erg enthousiast van.

Vluchtgedrag

Wat slecht is voor de economie is vaak goed voor de zogenaamde vluchthavens. Als mensen vrezen voor hun geld op de beurs of ontevreden zijn over inflatie of hun spaarrente dan zoeken ze alternatieven. De usual suspects als goud, zilver, antiek zijn oude bekenden maar Bitcoin en cryptocurrencies timmeren aardig aan de weg. We schreven laatst al over het feit dat de Chinezen misschien wel Bitcoin als vluchtmiddel gebruiken om hun geld het land te laten ontvluchten.

Zien stijgen doet stijgen

En last but not least is er uiteraard het feit dat stijgingen meestal nieuwe stijgingen veroorzaken. Veel mensen gaan pas kopen als de prijs weer gaat stijgen. Ze springen er daarna vaak ook weer even snel uit als ze het idee hebben dat de koers weer omlaag gaat. De Bitcoin koersdalingen en stijgingen zijn wat mij betreft grotendeels speculatie dus als je het mij vraagt is deze rollercoaster ride nog lang niet afgelopen.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: koers, blockchain,

Comments   

# Guest 2016-05-04 04:59
NATUURLIJK IS ER WAT AAN DE HAND !

er is weer een market offline en al de coins die daar in vast zitten (en dat zijn er veeeeeel)
zijn momenteel niet meer verkrijgbaar op de markt . met gevolg dat er een stijging is door mindere aanbieders .
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2016-04-26 18:32
Ook de concensus en de invoering van extra funties die er zit aan te komen sinds 12.1
helpen enorm.
dingen als segwit en lighning gaan de bandbreetje en functionaliteit t van het netwerk aanzienlijk verhorgen ook bip9 aanpassing die het mogelijk maakt alles met een softfort door te voeren is erg prettig.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2016-04-26 15:28
Wat er aan de hand is, is dat het bedrag heel lang toevallig net onder de 300 heeft geschommeld, en nu net boven de 400 schommelt. Er is helemaal niks aan de hand. :S
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh