De Bitcoin koers is gedaald en Bitcoin Cash haalde Ethereum in. Wat is er aan de hand?

on .

De Bitcoin koers daalt flink en Bitcoin Cash haalt Ethereum in. Wat is er aan de hand?  
Het afblazen van segwit2x heeft een hoop onrust veroorzaakt zo lijkt het. Bitcoin is in een paar dagen bijna 2000 euro gezakt met een voorlopig dieptepunt van 4800 euro. Bitcoin cash integendeel haalde ethereum in als tweede grootste cryptocurrency, is sinds 8 november meer dan 200% gestegen en tikte vanochtend bijna de 1800 euro aan. Bijna iedereen vraagt zich nu 2 dingen af: Gaat Bitcoin nog verder zakken en hoe kan het dat Bitcoin Cash zo hard gestegen is?

Of Bitcoin nog verder gaat zakken is zoals gewoonlijk koffiedik kijken maar de meeste koersanalisten die ik volg gokten dat 5000 ongeveer de beneden-grens zal zijn en tot nu toe lijken ze gelijk te hebben. Mocht de koers door die grens heen gaan dan zou het nog wel eens lelijk kunnen worden.

Wat Bitcoin Cash betreft is de zaak niet zo eenvoudig lijkt het. Het kan bijna geen toeval zijn dat Bitcoin Cash prijs de afgelopen dagen zo hard is gestegen en aan alle kanten horen we allerlei verhalen en zien we de effecten. Zo horen we bijvoorbeeld dat er de laatste dagen door grote spelers enorme hoeveelheden Bitcoin Cash gekocht wordt om de prijs op te drijven.

Het is uiteraard niet uitgesloten dat een hoop mensen teleurgesteld waren door het afblazen van segwit2x en daarom overgestapt zijn naar Bitcoin Cash. Ook zullen er een hoop zijn geweest die, na het uitblijven van de gratis segwit2x muntjes, hun Bitcoin weer hebben verkocht. Echter de stijging van de afgelopen dagen is wel heel erg explosief.

Naats de prijsstijging lijkt het er sterk op dat er een bewuste aanval plaatsvindt op het Bitcoin netwerk, waarschijnlijk door de mensen die ook achter segwit2x zitten. Zo wordt bijvoorbeeld het Bitcoin netwerk overladen met kleine transacties (een zogenaamde spam attack) Ook is er de laatste dagen plotseling een hoop mining apparatuur afgekoppeld van het Bitcoin netwerk. De spam en het verlies aan miners veroorzaakt op zijn beurt weer hoge confirmatie-tijden en hoge transactiekosten.

Naast de meer zichtbare effecten doen ook andere verhalen de ronde welke wel interessant zijn om te melden. Segwit2x zou ook een afleiding zijn voor Bitcoin Cash en er wordt gemeld dat Roger Ver een hoop Bitcoins naar exchanges aan het sturen is. Waarschijnlijk om ze om te ruilen voor Bitcoin Cash in dat geval?

Kortom er gebeurt te veel om in 1 artikeltje te vermelden en veel zaken zijn lastig om te bevestigen/ontkrachten. Voorlopig lijken de koersen zich enigzins te stabiliseren/in de omgekeerde richting te bewegen. We houden je uiteraard op de hoogte als er verdere ontwikkelingen of onthullingen zijn.

Gepost door Webmaster - Disclaimer.

Tags: bitcoin cash,

Comments   

# Guest 2017-11-15 13:31
was een klasieke pump and dump.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-11-12 19:11
Toppers! Zit wel een spel fout in.. Het is naast.. Keep up The good work.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-11-12 16:20
Wat raad je mij dan aan om nu in te investeren? Bitcoin Cash of Bitcoin?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh