De Bitcoin; wel bekend, niet in bezit.

on .

De Bitcoin: wel bekend, niet bezit.
De titel zegt het eigenlijk al: het afgelopen jaar, en dan met name de afgelopen paar maanden, is de Bitcoin veel in het nieuws geweest. Dit heeft er voor gezorgd dat de bekendheid van de munt onder de Nederlandse bevolking enorme sprongen heeft gemaakt. Er zijn echter weinig Nederlanders die ook daadwerkelijk Bitcoin in hun bezit hebben. Waar dit aan ligt is niet bekend, de cijfers spreken echter voor zich.

Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat één op de drie Nederlanders weet wat Bitcoin is, daarnaast heeft 41% er wel eens van gehoord. Er zijn meer mannen (43%) die weten wat Bitcoin is, tegenover 25% van de vrouwen. Opvallend is het feit dat er slechts 1% van de Nederlandse bevolking daadwerkelijk Bitcoin bezit. Dit percentage valt op omdat er 3% van de bevolking verwacht dat Bitcoin de vervanging is van het huidige geldsysteem. Eén op de vijf denkt dat het wellicht gebeurt.

Het feit dat er nog velen niet durven te investeren in/gebruik te maken van Bitcoin heeft waarschijnlijk één belangrijke oorzaak; berichtgeving. De nieuwsitems van de afgelopen periode hebben wereldwijd enorm bijgedragen aan zowel enorme koersstijgingen en –dalingen. Dit bleek de afgelopen dagen ook uit het feit dat nieuws uit China zorgde voor een enorme koersdaling.

Het percentage Nederlandse Bitcoinbezitters ligt dus redelijk laag in verhouding tot het aantal inwoners die bekend zijn met de digitale munt. Wanneer deze percentages representatief zijn voor bijvoorbeeld de Amerikaanse en Chinese bevolking, zal dit wellicht betekenen dat de Bitcoin nog in de introductiefase zit. En wanneer de mensen die Bitcoin als vervanging zien, ook daadwerkelijk Bitcoin gaan kopen, zal de munt nog vele malen groter worden.

Gepost door Leon Horenberg 

Comments   

# Guest 2013-12-18 16:45
Ja klinkt allemaal leuk, geen banken er tussen. Vrije markt.
Maar de wisselkantoren zijn net zo grote crimineel als de banken.
Vragen dik geld voor het inwisselen.
Bij 3 nederlandse inwissel kantoor om bitcoin te kopen zijn 3 verschillende prijzen met verschil tot dik 100 euro (bij 3 bitcoins).
En als je verkoop, word het na 2 dagen overgemaakt..
Dus er moet nog heeeeel wat gebeuren wil het in nederland serieus genomen worden die bitcoin.
Ben er tijdje mee bezig aan verdiepen. Maar ik koop voorlopig geen bitcoin.
Zolang er geen website is ; Wallet aanmaken en simpel kopen en duidelijk wat ik nu echt aan transactie kosten betaal. Mij niet gezien....
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-18 18:25
de verschillende prijzen komt omdat de ene mt gox koers aanhoud en de ander btc-e. de tijd van geldoverdracht komt door de banken. niet door de wisselkantoren. als jij bitcoins koopt moeten hun ook wachten voor ze jou geld in ontvangst kunnen nemen. op deze site staan verschillende wallets omschreven en met elkaar vergeleken welke voou jezelf het beste is en waar je het kan downloaden/acco unt aanmaken.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-18 17:32
Bitonic, Safello, Happy Coins, BTC Next zijn zeer goede betrouwbare partijen om bitcoins te kopen, ze bewaren moet je zelf doen hoor
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-18 17:29
- omdat het uitbetalen twee dagen duurt moet er nog heel wat gebeuren? Het verwerken van transacties duurt even en het overmaken ook, dus ik begrijp dat wel. Ik denk dat jij de drie bekendste kantoren bedoeld, die zijn stuk voor stuk betrouwbaar. Ik zie hier dus geen probleem in.
- wanneer het in China/VS serieus genomen wordt, dan volgt Nederland automatisch. Het succes of het slagen van de Bitcoin wordt bepaald door deze landen, niet door Nederland.

Tot slot bieden die kantoren de mogelijkheid om direct Bitcoin aan te schaffen en op je btcadres te zetten.
Reply | Reply with quote | Quote
# Marco 2013-12-18 16:23
ik ken de Bitcoin pas sinds 4 maanden en meer als ondernemers die op zoek is naar wat nieuws ben ik me er in gaan verdiepen

Als leek had ik dit waarschijnlijk ook pas later gedaan
en ook ik heb diverse filmpjes zitten kijken en heel wat gegoogeld voor ik wist hoe het in elkaar zit

de Bitcoin is nog zeker niet rijp voor het grote publiek zodra groter bedrijven dit gaan accepteren zal de hype pas echt losbarsten
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-18 16:12
Ik weet nog net hoe ik mijn computer op moet starten en hoe ik op het net kom!Desondanks had ik in no time een bitcoin bemachtigd
de software van nu is super easy in gebruik !!Maar daar gaat het mij nog niet zo zeer om!ik ben gewoon klaar met de oneerlijke rollen verdeling in het huidige monotaire banken systeem!
Ik heb nu aardig wat uurtjes research achter de rug en kan zeggen ik als straatrat zonder diploma''s aardig weet hoe het in elkaar steekt! Het is gewoon zoals alles in het leven als je passie hebt voor iets komt de knowhow vanzelf!!groet
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-18 15:51
Als ik voor mijzelf spreek. Ik had voor het eerst gehoord van bitcoin begin 2011. Echt er in verdiept had ik toen niet. Het was ook maar iets tussen de 0,1 en 1 $/BTC waard Eind 2011 stuitte ik er weer op en was de waarde bijna vertienvoudigd. Pas toen ging ik me er iets meer in verdiepen, maar vond het nog te vaag, te risicovol en zonde van mijn geld. Ook vond ik het veilig/offline opslaan te moeilijk en had nog te weinig verstand van hoe geld in het algemeen precies werkt. In 2012 volgde ik het een klein beetje. Met de dreiging van de val van de euro door cyprus vond ik de bitcoin te duur om te kopen. Pas sinds september dit jaar ben ik in bezit van een paar bitcoins.
Bij mij heeft het dus 2 jaar geduurd om van "wel een van gehoord" tot "bezitter" te komen. Ik ben minder digibeet dan de meeste mensen. Dus ik denk dat deze 41% pas tussen de 2 en 4 jaar hun eerste bitcoins zullen bezitten. We zitten nog diep in de introductiefase . Trouwens, 1% Nederlanders is 160.000 mensen.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh