De correctie-waar-je-op-kon-wachten resulteert in een koersval van 35% in één week

on .

De correctie-waar-je-op-kon-wachten resulteert in een koersval van 35% in één week  
Velen zullen vanochtend geschrokken zijn toen ze de Bitcoin koers bekeken. Vorige week bereikte de koers een nieuw hoogtepunt van bijna €17.000 en vroeg men zich hardop af of Bitcoin door de 20.000 euro zou gaan. Zojuist bereikte de koers een (voorlopig?) dieptepunt van €10.483 en maakt men zich zorgen of we lager uitkomen dan €10.000. Zoals de naam al zegt hadden we de correctie-waar-je-op-kon-wachten aan kunnen zien komen maar het blijft altijd schrikken. En zoals mijn buurman het mooi verwoordde: "35% van 14000 voelt altijd erger dan 35% van 5000"

Self fulfilling prophecy

Bitcoin is trouwens niet de enige munt die er flink van langs krijgt. In de top 10 van grootste cryptocurrencies staat alles in het rood, behalve ripple welke blijkbaar het snoepje van de week is. Zulke grote koersfluctuaties zijn mijns inziens voornamelijk toe te schrijven aan paniek-kopers, winstnemers en de onvermijdelijke paniek-verkopers. De afgelopen maanden en weken is de prijs van bijna alle cryptocurrencies steeds sneller omhoog gegaan wat nieuwe mensen aantrekt en oude bekenden ertoe aanzet om alsnog te kopen. Als de prijs dan eenmaal een bepaald nivo heeft bereikt vindt een bepaalde groep het wel weer welletjes en neemt zijn winst. Als de prijs als gevolg hiervan dan weer daalt zet dit de paniek-verkopers aan om weer te verkopen. De zogenaamde "self fulfilling prophecy" op weg naar boven en naar beneden.

Een hoop onrust

Al het drama van de laatste tijd doet de Bitcoin koers ook geen goed. Zo hebben we bijvoorbeeld een hoop exchanges en wisselkantoren die door de grote toeloop van nieuwe klanten de druk niet meer aankunnen. Hierdoor kunnen consumenten soms niet meer bij hun muntjes of zijn ze niet in staat om ze te verhandelen. Hiernaast zorgen de grote hoeveelheden nieuwe Bitcoin-gebruikers en de hoge koersen op hun beurt weer voor hoge transactiekosten en kan het Bitcoin netwerk niet alle transacties op tijd verwerken.

Voor de hoge tarieven en overvloed aan transacties is trouwens een oplossing en deze heet segwit, als iedereen segwit-transacties zou gaan gebruiken dan is de kans groot dat de transactiekosten scherp dalen en het Bitcoin netwerk niet meer verstopt raakt. Helaas willen grote spelers zoals Coinbase en Bitpay segwit niet doorvoeren waardoor gebruikers van coinbase soms 15 dollar transactiekosten moeten betalen voor een transactie van 15 euro. Op zijn beurt kan iemand als Roger ver dan weer gaan roepen dat Bitcoin stuk is en dat we allemaal over moeten naar Bitcoin Cash. Zucht.

En last but not least: het nieuws dat je binnenkort in Belgie flink moet gaan betalen over je opbrengsten van cryptocurrency-speculatie werkt natuurlijk ook niet echt mee.

Perspectief

Laten we de zaak in perspectief plaatsen. Als we naar de wisselkoersen pagina gaan dan zien we dat 1 maand geleden de Bitcoin koers nog rond de 7000 euro schommelde. Dus zelfs als de koers zou halveren van wat deze eerder deze week was zitten we op hetzelfde nivo van een maand geleden. Als we verder uitzoomen naar 6 maanden en we zouden de koers doortrekken over de pieken van het afgelopen half jaar dan zie je dan 7500-8000 euro een heel gezond nivo zou zijn voor eind december.

koers lijn
- De Bitcoin koers over de afgelopen 6 maanden

#Hodl?

Het wordt de vraag of de hodlers op kunnen tegen de speculanten. De Hodlers in dit geval zijn de mensen die Bitcoins vast houden voor de lange termijn omdat ze er 1: ervan overtuigd zijn dat Bitcoin (op de lange termijn) nog veel meer waard wordt. 2: Door hebben dat Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen een revolutie aan het veroorzaken zijn en dat het daarom een goed idee is om er een paar achter de hand te houden. Voor degenen die zichzelf zien als speculanten: zie hieronder.

If this drop makes you uncomfortable then crypto may not be for you.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh