De Franse minister van financien wil de 'blockchain revolutie' niet missen

on .

De Franse minister van financien wil de 'blockchain revolutie' niet missen  
Bruno Le Maire, de franse minister van financien, lijkt een 180 graden draai gemaakt te hebben wat betreft zijn standpunt over cryptocurrency. Eerder nog schreef hij mee aan de brief naar de G20 waarin er opgeroepen werd tot actie om te voorkomen dat cryptocurrency de globale financiele stabiliteit zou ondermijnen. Nu echter stelt hij dat Bitcoin een voorloper is van een golf van innovatie waarbij hij niet wil dat Frankrijk vanaf de zijlijn zal toekijken.

Niet gevaarlijk maar ook niet zonder risico's

We schreven vorige week al over de brief van het raadgevend orgaan, FSB, aan de G20. Hierin werd gesteld dat het risico van cryptocurrencies voor het globale financiele systeem beperkt was vanwege de relatief kleine waarde die ze vertegenwoordigen. Misschien heeft de minister zich hier wel door laten beinvloeden.

De minister gooide echter niet alle voorzichtigheid overboord en voegde wel toe dat er risico's verbonden zijn aan deze nieuwe technologie zoals bijvoorbeeld de volatiliteit van Bitcoin. Net zoals Malta eerder al deed stelt hij een raamwerk van regulering voor zodat ico's op een veilige manier hun potentieel kunnen tonen aan investeerders.

"We zullen de Blockchain revolutie niet missen!"
"We zullen de Blockchain revolutie niet missen!"

Voorspellingen komen uit?

Met deze recente ontwikkelingen lijken eerder gedane voorspellingen uit te komen. In de beginjaren van Bitcoin werd er namelijk veel gespeculeerd over wat regeringen wereldwijd zouden kunnen gaan doen tegen cryptocurrencies. Eén manier van het tegenwerken van Bitcoin zou zijn het invoeren van verstikkende reguleringen danwel verboden. Hoewel je Bitcoin als protocol hiermee niet zou kunnen laten verdwijnen zou dit het wel heel moeilijk maken voor Bitcoin en verwante technologieën om een voet aan de grond te krijgen.

Er werd echter ook de voorspelling gedaan dat er altijd wel een paar landen zouden zijn die precies het tegenovergestelde zouden doen, namelijk zichzelf tot vrijhaven uitroepen voor deze nieuwe technologieën om hiermee innovatie en werkgelegenheid naar hun land toe te trekken.

Dat tweede scenario lijkt zich nu af te spelen. Eerder deze week gaf Malta al aan dat ze de crypto-exchange Binance verwelkomden binnen hun grenzen en dat ze een hotspot wilden worden voor cryptocurrency-innovatie en ico's. Is Frankrijk nu misschien bang dat Malta de kaas van hun brood af gaat snoepen en belangrijker nog: zouden meer landen dit voorbeeld gaan volgen?

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: Frankrijk

Add comment


Security code
Refresh