De Grote Toekomst van Bitcoin

on .

Een Nederlands café dat Bitcoins accepteert  
Cryptovaluta. Het is dèfinanciële innovatie van het digitale tijdperk, die een element van risico wegneemt dat geldt bij traditionele, door banken geoorloofde munten, en bijdraagt aan de explosieve groei van de sector van bedrijven en industrieën die voor hun inkomsten afhankelijk zijn van digitale betalingen.


Op het moment heeft de leidende cryptomunt Bitcoin een nogal hectische periode achter de rug wegens op hol geslagen speculatie en het feit dat slechts een handjevol portals de munt gebruikt. Toch kan hij met de juiste ondersteuning uitgroeien tot het embleem van het digitale tijdperk. Als dit gebeurt, wat krijgen we dan de komende jaren en decennia van Bitcoin te zien?

De huidige manier waarop Bitcoin wordt gebruikt door consumenten en individuen is een blauwdruk voor toekomstige toepassingen. Nu wordt hij meestal ingezet op anarchistische bolwerken zoals Silk Road, de middeleeuwse bazaar van het donkere net, en Wikileaks, de verguisde globale klokkenluiders van het netwerk van vrije meningsuiting. Beide platformen zijn synoniem met de behoefte aan compleet anonieme betalingen, wat tevens het meest in het oog springende kenmerk van Bitcoin is, maar zodra de munt wegzeilt bij dergelijke controversiële kanalen en de brede vaargeul opzoekt, kan hij zeker stijgen in populariteit.

We zouden Bitcoin kunnen gebruiken naast normale betaalmethodes zoals VISA, MasterCard, enzovoort. Gamers kunnen dan bijvoorbeeld een ronde spelen op www.onlinecasinosnederland.nl en hun winst laten uitbetalen in hun Bitcoin-portemonnee, waarbij ze de extra administratiekosten en toeslagen uit de weg gaan die bij de bureaucratische brij van traditionele betalingen horen. Of bijvoorbeeld direct met de munt betalen bij Amazon.com of eBay, zonder aan verificatie van de bank te hoeven doen, zodat verkopers onmiddellijk over hun inkomsten kunnen beschikken. In het geval van refunds zorgen de blockchain en log of ownership ervoor dat terugbetaling makkelijker, veiliger, en meer in eigen hand dan ooit is.

Bovendien zou Bitcoin een aantal innovatieve en baanbrekende toepassingen aan de commerciële wereld kunnen brengen. Omdat de Bitcoin blockchain en nieuwe “gekleurde munten”(waarbij munten tokens symboliseren voor bijvoorbeeld een auto of een geldsom op een bankrekening) intrinsieke waarde hebben die samenhangt met de echte wereld, zou Bitcoin een nieuwe, perfecte vorm van goud kunnen worden. Waarom perfect? Omdat we precies weten hoeveel Bitcoins er in totaal gedolven zullen worden: 21 miljoen (oneindig op te splitsen, natuurlijk). Zolang we geen methode hebben om de planeet aan een goudscan te onderwerpen, zullen we daarentegen nooit weten hoeveel goudreserves er zijn.

Bitcoin zou de samenleving en de economie aanzienlijk kunnen verbeteren. Laten we hopen dat het die kans krijgt.

Add comment


Security code
Refresh