DeOnlineDrogist.nl accepteert Bitcoins

on .

DeOnlineDrogist.nl accepteert Bitcoins
Goed nieuws, want bij DeOnlineDrogist.nl accepteren ze sindskort ook Bitcoins. Op de eeuwig terugkerende vraag "ja maar wat kan je nou eigenlijk met die Bitcoins" kan je nu antwoorden: nou je kan er meer dan 40.000 drogisterij artikelen online mee bestellen en thuis laten bezorgen. Ik sprak eerder met Joachim de Boer, de directeur van DeOnlineDrogist.nl, hij was zelf al langer fan van de Bitcoin en heeft nu ook de stap genomen om Bitcoins te gaan accepteren.

In 2007 werd DeOnlineDrogist.nl opgericht door drie vrienden met een passie voor gezondheid. Mede dankzij hun enthousiasme is de webwinkel uitgegroeid tot een van de grootste online drogisterijen van Nederland. Ze leveren zoals gezegd meer dan 40.000 producten zoals bijvoorbeeld sportvoeding, medicijnen en voedings-supplementen.

Om precies te zijn accepteren ze bij DeOnlineDrogist.nl al sinds november 2013 Bitcoins maar ook bij Bitcoinspot.nl missen we wel eens wat. Gelukkig was dhr de Boer zo vrij om ons hier nog eens extra op te wijzen. Hij ziet het accepteren van Bitcoins als een volgende logische stap in het optimaliseren van het bestelproces in de webshop. Hij merkt dat klanten van de DeOnlineDrogist.nl het waarderen dat de producten altijd in een neutrale, discrete verpakking verzonden worden. Doordat de klant nu ook kan betalen met Bitcoins bieden ze op betalingsgebied het meest discrete alternatief. Dhr de Boer denkt dat bepaalde klanten zich hierdoor nog minder geremd voelen om online te bestellen. 

DeOnlineDrogist.nl is hiermee de tweede shop uit de webshopranglist Twinkle 100 die Bitcoins accepteert. De Twinkle100 is een overzicht van de honderd in omzet grootste online retailers van Nederland. Daarnaast stelt de redactie een lijst samen van de dertig online reisbedrijven met de meeste omzet. Het gaat in de Twinkle100 om de omzet exclusief btw uit e-commerce activiteiten in Nederland aan de Nederlandse consument gerealiseerd in het voorgaande jaar.

Als betalingsprovider hebben ze gekozen voor Bitpay. Bitpay is een dienstverlener die het voor de ondernemer mogelijk maakt om Bitcoins te accepteren zonder een valutarisico te lopen. De klant betaalt bij afrekenen direct aan Bitpay welke de Bitcoins (indien gewenst door de ondernemer) omzet in Euro's die dan weer uitbetaald worden aan de ondernemer. Op deze manier hoeven ze zich geen zorgen te maken over stijgende of dalende koersen. Tot nu toe wordt er bij DeOnlineDrogist.nl ongeveer 1 bestelling per dag gedaan in Bitcoins, ik ben benieuwd hoe de trend zich gaat ontwikkelen dit jaar.

Gepost door Marco Wetering
 

Add comment


Security code
Refresh