Digital-currency exchange Gemini introduceert dagelijkse Bitcoin veiling

on .

Digital-currency exchange Gemini introduceert dagelijkse Bitcoin veiling  
Woensdag 21-9-2016 werd tijdens, de eerste dagelijkse Bitcoin veiling, een hoeveelheid van 2104 bitcoins verhandeld. Deze dagelijkse veilingen worden voortaan gehouden op het gemini platform van de gebroeders winklevoss. Deze dagelijkse veilingen zijn op andere beurzen zoals de NYSE en Nasdaq heel normaal voor andere zaken zoals bijvoorbeeld goud en zilver. Dagelijkse veilingen zouden het makkelijker moeten maken om grote hoeveelheden Bitcoin te kunnen kopen voor een aantrekkelijke prijs.

De veilingen zullen het dus mogelijk makkelijker maken voor (grote) beleggers om te investeren in Bitcoin. Eén van de voordelen van een Bitcoin veiling zou kunnen zijn dat je nu minimaal één maal per dag een soort van officiele Bitcoin prijs hebt die weer gebruikt kan worden voor accounting doeleinden enz. Ik kan me ook voorstellen dat er best investeerders zijn die bitcoins willen kopen maar afgeschrikt worden door de exchanges en hun niet al te beste reputatie. De veilingen zouden voor deze doelgroep een manier kunnen zijn om (grote hoeveelheden) bitcoins te kopen zonder dat de Bitcoin-koers meteen een flinke uitschieter ziet.

Gemini-oprichter Tyler Winklevoss stelde het als volgt: "Veilingen zorgen voor een betere prijsontdekking en liquiditeit, wat op zijn beurt zorgt voor een goede prijs op de veiling. Bitcoins worden 24 uur per dag verhandeld en een grote koper kan pech hebben om 2 uur s'nachts wanneer er misschien weinig verkopers actief zijn. Gemini hoopt dit probleem op te lossen door te verhandelen op een tijd dat kopers en verkopers traditioneel bij elkaar komen om te handelen. De dagelijkse veilingen zullen ook helpen om de dagelijkse bitcoin koers vast te stellen."

De veilingen, welke voorlopig elke dag om 4 uur gehouden worden, zullen voorlopig alleen in Dollars mogelijk zijn. Op termijn zullen ook andere munteenheden ondersteund gaan worden.

Gepost door Webmaster

Tags: winklevoss,

Add comment


Security code
Refresh