Directeur BitInstant Charlie Shrem gearresteerd voor witwassen drugsgeld silkroad

on .

directeur bitinstant  
Charlie Shrem, directeur van BitInstant, een Bitcoin uitwisselingkantoor, is gearresteerd  en beschuldigd van het witwassen van drugsgeld. Shrem wordt samen met mede-samenzweerder Robert Faiella beschuldigd van het verkopen van ruim $ 1 miljoen in bitcoins aan Silk Road gebruikers die ze vervolgens gebruikte om drugs en andere illegale goederen mee te kopen. De arrestatie komt aan de vooravond van een tweedaagse hoorzitting over de toekomst van Bitcoin in New York.

Silk Road is eind vorig jaar door de FBI opgerold na het arresteren van Silk Road oprichter Ross Ulbricht. De anonieme handelsplek werd ook wel de e-Bay voor illegale goederen genoemd. Silk Road was voor een periode van 2.5 jaar de ideale plek voor het handelen in drugs omdat de bezoekers volledig anoniem hun goederen konden afrekenen.

'Verstopt achter de computer hebben de twee verdachten veel geld verdiend aan het witwassen van drugsgeld', zegt drugsbeambte James Hunt. 'Beide verdachten waren zich ervan bewust dat het geld bedoeld was voor de aankoop van drugs.' Volgens het politierapport dat gisteren werd bekendgemaakt door justitie zou Shrem zelf ook drugs op Silk Road gekocht hebben.

Shrem, die ook nog een leuk "bijbaantje" heeft als vice-voorzitter van The Bitcoin Foundation, wordt aangeklaagd voor het witwassen van drugsgeld en voor het gebruiken van een illegale methode voor geldtransacties waarop er in de USA hoge gevangenisstraffen staan.

Er wordt verondersteld dat Shrem zelf ook een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins in bezit heeft.
BitInstant, die wordt ondersteund door de Winklevoss tweeling, is onlangs offline gehaald.

Gepost door Marco Wetering

Tags: silkroad,

Add comment


Security code
Refresh