Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt

on .

Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt.  
De prijzen van Bitcoin, en bijna alle andere cryptocurrency’s, zijn de afgelopen weken weer flink gedaald. Voor sommigen is dit een aanleiding om zich voorlopig niet in deze markt te begeven. Voor anderen echter bieden de dalende koersen juist uitstekende koopmogelijkheden. In die tweede groep bevinden zich meestal beleggers die meer risico aandurven. Wil je toch willen instappen dan geven we je hieronder drie tips voor het investeren in een zogenaamde ‘bear market’.

Dollar cost averaging

een methode die veel gebruikt wordt door investeerders om het risico te spreiden, is het zogenaamde ‘dollar cost averaging’ of op zijn Nederlands: gefaseerd instappen. Het idee hierbij is dat je niet in één keer een investering doet maar dat u dit uitspreidt over een langere periode.

Zo zou je bijvoorbeeld over een periode van drie maanden elke week voor € 100 aan Bitcoin kunnen kopen in plaats van in één keer 1200 euro uit te geven.

Voordelen:

  • In een neergaande of ‘bear’ Market is het erg moelijk om in te schatten wanneer de bodem bereikt is en de koers weer zal gaan stijgen. Het kan dus verstandig om het risico te spreiden.
    Voor investeerders die huiverig zijn om in te stappen geeft deze manier van investeren veel rust.
  • Door deze manier van investeren weet je dat je nooit een te hoge inkoopprijs betaalt. Je moet echter wel genoegen nemen met een gemiddelde inkoopprijs.

Nadelen:

  • Bij investeren is timing van groot belang. Mochten de prijzen over de langere termijn toch flink stijgen dan zal je ook moeten inkopen tegen deze hogere prijs. Hierdoor zal de gemiddelde investeringprijs ook hoger zijn.

Goedkope altcoins

De prijzen van de meeste altcoins zijn de afgelopen periode nog harder gedaald dan die van Bitcoin. In dollars uitgedrukt hebben de meeste altcoins tussen de 85-95% van de waarde moeten inleveren.
Een goed voorbeeld is Byteball (GBYT) die sinds begin dit jaar bijna met 95% gekelderd is. We verwachten dat investeerders weer meer risico durven te nemen zodra Bitcoin weer in prijs zal stijgen.

Historisch gezien profiteren altcoins altijd mee met een stijgende Bitcoin koers. Veel projecten hebben de dalende koersen, en de bijbehorende afname in aandacht ook gebruikt om te werken aan de techniek van hun projecten.

Let op: Investeren in altcoins kan winstgevend zijn maar de prijzen zijn historisch gezien nog volatieler dan die van Bitcoin. Ook de toegevoegde waarde, en betrouwbaarheid van de teams, van het meerendeel van de bestaande altcoins is discutabel.

Na de rally van eind 2017 zitten we momenteel nog in een bear market.
- Na de rally van eind 2017 zitten we momenteel nog in een bear market.

Wees geduldig.

Hoewel de koersen flink gedaald zijn in de afgelopen periode, zijn de fundamenten van Bitcoin ten opzichte van eind 2017 verbeterd. Meer en meer grote partijen en instituties proberen te investeren in Bitcoin. Dit zullen ze, en mogen ze, niet doen op de bestaande exchanges die we kennen en gebruiken (zoals Binance, Bittrex en Bitfinex). Deze partijen hebben namelijk gereguleerde partijen nodig om veilig en volgens de regels in de cryptocurrency markt te kunnen investeren. Dit proces van financialisatie is volop gaande in de achtergrond en zal eind 2018 / begin 2019 waarschijnlijk resulteren in nieuwe diensten zoals bijvoorbeeld Bakkt.

Bovendien is het goed om erbij stil te staan dat Bitcoin prijs de afgelopen twee jaar vanaf ongeveer € 500 naar € 16.000 gegaan is (en weer terug naar €5500 op het moment van dit schrijven). Wij raden aan om op de korte termijn met een passief oog te investeren in de cryptocurrency markt en daarbij ook een langetermijnvisie voor ogen te houden van minimaal 1-2 jaar.


Bovenstaande is een gast-bijdrage geschreven door bitfolio.nl. Bij bitfolio kunt u cursussen volgen om zelf te leren investeren in cryptocurrency. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh