Duitsland erkent Bitcoin als munteenheid

on .

duitsland_erkent_Bitcoin_als_munteenheid
Het duitse ministerie van financien heeft bekend gemaakt dat ze Bitcoin ziet als een Munteenheid en privaat geld. Deze verklaring kwam als reactie op vragen van het duitse kamerlid Frank Schaeffler, deze vermeldde het nieuws eind vorige week op zijn website. Wat dit precies voor Bitcoins gaat betekenen is nog niet 100% duidelijk maar waarschijnlijk gaan winsten op Bitcoin gerelateerde ondernemingen belast worden. Persoonlijk gebruik van Bitcoin wordt vooralsnog niet belast.

Een Amerikaanse rechter oordeelde laatst http://www.bitcoinspot.nl/is-bitcoin-nu-wel-of-geen-geld.html ook dat Bitcoins gezien kunnen worden als geld aangezien je ermee je er betalingen mee kan doen, kan ontvangen en ze kan wisselen voor andere valuta's. Ook het nederlandse ministerie van financien liet enige tijd geleden weten dat inkomsten in Bitcoin belast zullen gaan worden. 

Het Duitse kamerlid Schaeffler bracht enige tijd geleden ook boven water dat je in Duitsland geen belasting hoeft te betalen http://www.coindesk.com/german-government-relieves-capital-gains-tax-on-bitcoin-positions/ over de verkoop van bitcoins na een jaar. Als een gebruiker kan aantonen dat ze een bepaalde hoeveelheid Bitcoins langer dan een jaar in bezit heeft alvorens het weer te verkopen dan wordt het dus niet gezien als winst door speculatie. Bitcoins worden hierdoor dus anders behandeld als aandelen of beleggingsfondsen waarbij 25% belasting betaald moet worden over de winst. Deze vrijstelling kan dus erg interessant zijn voor Bitcoinbezitters.

Leuk detail is ook dat de duiste belasting op speculatie ook niet geld voor het minen van Bitcoins. Dat gaat alleen op voor aandelen of fondsen die specifiek zijn aangekocht met het doel om te speculeren. Aangezien mining eerder gezien kan worden als waarde-creatie ipv speculatie valt dit onder de normale inkomstenbelasting.

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh