Een ijzersterk pleidooi tegen inflatie (en voor Bitcoin) van stephan Molyneux

on .

Als mensen mij vragen "wat is er nou zo mooi aan Bitcoin" dan geef ik vraag het antwoord "geen inflatie". Nou is dit niet echt een sexy antwoord waar de meeste mensen warm voor lopen maar toch is dit iets wat mij na aan het hart gaat. Door inflatie worden we langzaam bestolen van ons spaargeld en worden er bijvoorbeeld diverse oorlogen gevoerd waar we ten eerste niet om gevraagd hebben en waarvoor we ten tweede via de inflatie weer de rekening gepresenteerd krijgen. Maar neem het niet van mij aan en kijk eens naar een van mijn favoriete podcasters, Stephan Molyneux. Deze filosofische duizendpoot hield laatst een lezing tijdens The Next Web waarin hij een ijzersterk pleidooi hield tegen inflatie & corruptie en voor Bitcoin. Vreemd genoeg werd het youtube-account van Stephan 2 dagen na het geven van deze presentatie zonder reden afgesloten, heeft het er iets mee te maken? wie zal het zeggen.


Comments   

# Guest 2014-05-05 13:54
Oh, nog even. Als er in de US net zo veel regulatie was als in 1946 dan was er geen armoede meer en gratis gezondheidszorg . Waren we even vergeten wat de belangrijkste reden was voor de bankencrisis... .
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-05-05 13:37
Hoezo een ijzersterk pleidooi? Een slap populistisch pleidooi, lijkt er meer op.

Oorlogen komen door de inflatie? Met een goudstandaard zou er geen oorlogen zijn? Kom op zeg..... Bekijk alleen even de geschiedenis naar het aantal oorlogen in de tijden voor het afschaffen van de goudstandaard en die erna.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-05-05 22:35
Een goudstandaard zegt niets. Vroeger werd er met de goudstandaard oorlogen gefinancierd door meer biljetten te printen dan er aan goud in de kluis lag en door het goud te mixen met koper om het volume te vergroten. met bitcoin is dit beide onmogelijk. Oorlogen kunnen alleen betaald worden door de belastingen flink te verhogen en het vermogen direct van de burgers te pakken of via nep geld schepping (inflatie) en het van de volgende generaties te stelen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-05-05 21:53
Dat je iets een goed pleidooi vindt wil uiteraard niet zeggen dat je het er van a tot z mee eens hoeft te zijn. Het is echter soms eens goed om met de neus op de feiten gedrukt te worden wat betreft de hoeveelheid corruptie en geldontwaarding die er plaatsvindt door toedoen van onze financiele "vrienden".

En met goud heb je bijna exact dezelfde ellende maar hij roept volgens mij toch niet op tot een terugkeer naar de goudstandaard ?

Ik zou het mooi vinden als hij echter een stapje verder gaat om tot de kern van de oorzaak te komen en dat is dus usury, ofwel het geld creeren uit niks. of geld uitlenen zonder risico, daarop is alle ellende gebaseerd en dat wisten ze in de middeleeuwen ook maar we zijn het helaas vergeten.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh