Een verplichte adempauze voor bitcoinspot.nl (en voor bitcoin?)

on .

bitcoinspot.nl  
Misschien was het u al opgevallen dat het de afgelopen week verdacht stil was op bitcoinspot.nl. Dat kan kloppen, want we waren het slachtoffer van een hacker waardoor de site onbereikbaar was. Afgelopen week heb ik dus een verplichte adempauze moeten nemen van het bitcoin-gebeuren wat aan de ene kant erg frustrerend was maar ook wel eens lekker. Een goed moment om eens terug te blikken op de afgelopen hectische periode en om te kijken wat we nog allemaal willen gaan doen.

Vorige week maandag nam ik (zoals ik vaak doe) een kijkje op de site en wat zag ik daar? allerlei reclames die ik er niet zelf op had gezet. En nog veel vervelender: ik kon zelf ook niet meer aanmelden. Mijn wachtwoord was gewijzigd en een onbekend persoon had de site dus gekaapt om er zijn eigen google-ads op te zetten. Ik nam snel contact op met de mannen van ecommweb, die mij altijd bijstaan op website-gebied, en gelukkig konden zij er nog wel in. Wachtwoord weer gewijzigd, reclames verwijderd en we konden weer rustig adem halen. Dachten we.

Aan het einde van de dag nam ik weer contact op met de achterban om uit te vinden of zij de oorzaak van de hack hadden gevonden maar wat bleek: de site was weer gekaapt en nu kon niemand meer aanmelden. Gelukkig had ik nog snel een backup gemaakt maar die was waarschijnlijk ook besmet dus terugzetten had niet veel zin, aangezien de hacker dan de site waarschijnlijk weer zou overnemen. Uiteindelijk ben ik dus verhuisd naar een nieuwe provider waar we een kopie van de site rustig hebben kunnen optuigen en schonen van allerlei backdoors en ellende. Nu helemaal voorzien van de laatste updates en een firewall als extra verdedigingslinie zijn we weer up and running. Al met al een uiterst vervelende ervaring maar we zijn er hopelijk weer sterker uit gekomen.

De verplichte pauze lijkt ook samen te vallen met een pauze in de aandacht voor bitcoin. Het aantal bezoekers op bitcoinspot.nl stijgt en daalt meestal mee met de koerswaarde maar net als met de koers zijn de "old highs" de "new lows" en een vaste stroom bezoekers blijft de site wel vinden. We zijn als bitcoinspot.nl achter de schermen druk bezig om de koers van de site te veranderen. We willen naast het nieuws van de dag meer unieke inhoud gaan brengen en ons meer richten op achtergrond-artikelen en handleidingen. We hebben laatst al een nieuwe koers-pagina geintroduceerd op bitcoin-average.com en we zullen ook meer aandacht gaan besteden aan de altcoins en mining. Ook gastbloggers zullen een groter deel gaan uitmaken van de site zoals bijvoorbeeld Robert Reinder Nederhoed van Bitmymoney die wekelijks zijn kijk op de wereld van de Bitcoin met ons gaat delen. Ook zal Paul buitink, bekend van "de week van bitcoin", voor bitcoinspot.nl interviews gaan doen met inspirerende bitcoiners. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe originele inspirerende bloggers/verhalen vertellers. Heb je dus wat te vertellen over Bitcoin/altcoins of gerelateerde zaken, schroom dan niet en stuur me eens een mailtje.

Al is de mainstream aandacht voor Bitcoin een stuk gedaald de laatste tijd, voor mij als bitcoin-freak is de afgelopen week juist weer een erg spannende geweest. Square die bitcoins accepteert, de trezor wallet die zijn weg naar de eerste klanten begint te vinden, duckduckgo die bitcoin-prijzen integreert. Te veel om op te noemen. En al daalt misschien de prijs, de fundamentals van Bitcoin zijn wat mij betreft nog steeds ijzersterk en ik denk dat 2014 een erg spannend jaar gaat worden. Ik hoop dat meer mensen zullen inzien dat niet alleen de koerswaarde de waarde van de achterliggende technologie weergeeft. Voor mij zit de waarde van de bitcoin vooral in de innovatie en het enthousiasme van alle mensen die ermee bezig zijn. Het grote voordeel van de gedaalde aandacht voor Bitcoin is dat ik wel voor het eerst in maanden mijn Bitcoin-mailbox een keer leeg heb kunnen krijgen. Maar ik zie hem graag weer vollopen met suggesties van u de lezer. Want: er is nog een hoop te doen en ik hoor graag wat er beter of anders kan.

Ikzelf ben in ieder geval nog steeds super enthousiast en overtuigd van het enorme potentieel van de uitvinding van meneer Nakamoto.
Bij bitcoinspot.nl zijn we, zoals ze in Amerika zeggen, "Long-Bitcoin"

En u ?

Comments   

# Guest 2014-04-10 09:56
Inderdaad, wellicht overstappen naar bv. Wordpress? Gebruiken we bij http://ww.schipholparkerenvergelijken.nl ook, bevalt goed!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-08 20:19
zeg toch wel Google op de hoogte gebracht want o die hebben zo'n hard beleid ten aanzien van misbruik door hun affiliaters...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-07 23:57
Wellicht tijd voor een ander CMS dan Joomla ?
Had het toch wel willen weten dat ik een week lang naar een gehackte site aan het kijken was..... :-*
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-04-08 10:13
Quoting Guest:
Wellicht tijd voor een ander CMS dan Joomla ?
Had het toch wel willen weten dat ik een week lang naar een gehackte site aan het kijken was..... :-*

Heb het wel op facebook en twitter gezet, maarja de site was gehackt dus kon het niet echt meedelen helaas.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-07 23:33
Cheers leve de BTC ;)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-07 23:13
Goed dat je terug bent. :-)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-07 22:11
Zeker weten hier nog een "Long-Bitcoiner ", En wat mij betreft gaan we helemaal over op Bitcoin en laten we het fiat geld voor wat het WAS! Alleen maar voordelen.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh