Eerste bitcoin-voucher shop geopend in Londen

on .

Eerste bitcoin-voucher shop geopend in Londen  
Groot-Brittannië heeft als eerste een fysieke winkel waar virtuele valuta kan worden gekocht in Londen. Ondernemer Akin Fernandez (51 jaar) beweert dat de virtuele munt zal worden gebruikt door de 's werelds armsten die geen bankrekening kunnen betalen voor online-goederen in de toekomst. Fernandez heeft zijn Azteco winkel geopend in Shoreditch, het centrum van Londen, en hoopt soortgelijke verkooppunten over de hele wereld op te zetten.

De handel van bitcoins is in Groot-Brittannië niet gereguleerd door de Financial Services Authority - en critici hebben gezegd dat vanwege de geheimhouding de virtuele valuta kan worden gebruikt door criminelen om drugs of wapens te kopen.

Als de klanten in de winkel arriveren kunnen ze kiezen hoeveel bitcoins ze willen kopen en betalen met Cash. Ze krijgen in ruil daarvoor een voucher of code die ze dan weer in kunnen ruilen op de azte.co website. Op de site hoef je dan alleen de code in te vullen en een bitcoin-adres op te geven. De bitcoins worden dan gestort op het opgegeven bitcoin adres.
Fernandez hoopt dat mensen in staat zijn om hun net aangeschafte voucher onmiddellijk in zijn winkel af te lossen door middel van een bitcoin portemonnee app zoals Blockchain.info. Onlangs werden alle bitcoin apps geblokkeerd door Apple.

"Bitcoin is moeilijk te begrijpen, maar het hoeft niet zo te zijn. We hebben dat geminimaliseerd tot op de essentie, zodat het nu eenvoudig is, makkelijk te gebruiken en zeer snel werkt." zo zegt ondernemer Fernadez. Hij vervolgt: "Met Bitcoin, is het nu mogelijk om een fractie van een euro te sturen overal in de wereld direct, voor iedereen direct, zonder een bank en met bijna nul kosten. Bitcoin gaat e-commerce voor altijd veranderen. Met Bitcoin, zal iedereen in de derde wereld toegang tot het kopen van goederen op het internet met een fraudebestendig betaalmiddel hebben. Dit betekent dat elke website in de wereld die goederen verkoopt uiteindelijk toegankelijk zal worden voor een deel van de 2,2 miljard mensen zonder bankrekening in de wereld." Als gevolg daarvan hoopt Fernandez ook bitcoin winkels te openen in Mexico en Sierra Leone .

Gepost door Paul

Comments   

# Guest 2014-02-22 16:53
een bankrekening kost geld, bitcoins niet want het IS grld ik weet toevallig dat het in nigeria extreem duur is om een bankrekening te openen. duurder dan in nederland en die mensen verdienen daar al naar verhouding minder. de eerste 2 reacties hier weten niet dat bitcoin meer is dan een belegging? Bitcoin zal ook als eerste de lucht in schieten waar een extreme inflatie is en waar mensen uit de corruptie willen komen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-24 12:53
Bitcoin is een speculatieve munt, geen waardevast betaalmiddel.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-24 14:05
Bitcoin is zeker wel een betaalmiddel maar nog niet bepaald waardevast. Vandaag is de eerste bitcoinbank Neo&Bee op Cyprus geopend dat hiervoor een oplossing heeft.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-22 09:58
Voor webbased outlook e-mail is ook geen bankrekening nodig. Idem met webbased wallets.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-21 17:29
Gaan ze ook andere coins verkopen daar? DOGE en VTC bijvoorbeeld. Dan wil ik wel eens naar die winkel!

En komt er geen bitcoin bulletin meer? Dat was altijd wel handig.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-21 10:58
Waarom is dit gunstig voor de Derde Wereld landen? Zij hebben toch geen geld voor een bankrekening, moet je na gaan voor de handel in bitcoins?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-21 09:27
LOL
Niet goenoeg geld om een bankrekening te openen maar wel genoeg geld om bitcoins te kopen ?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh