Eindelijk een (multi-signature) bitcoin wallet voor de Windows Phone: Copay

on .

Eindelijk een (multi-signature) bitcoin wallet voor de Windows Phone: Copay  
Eindelijk is er nu ook een wallet uit voor de Windows Phone. De Copay wallet is nu beschikbaar als Beta versie en binnen notime te installeren op de Windows Phone. De Copay Wallet, uitgebracht als open source door Bitpay, maakt gebruik van het Bitcore open source project. Bitcore biedt de bouwstenen voor bedrijven en ontwikkelaars om wallets en andere Bitcoin diensten te ontwikkelen. De copay wallet is ook beschikbaar voor Android, IOS en als webversie.


Wat de Copay wallet interessant maakt is dat er de optie inzit om een multisignature wallet aan te maken. Een multi signature wallet betekent dat er toestemming nodig is van meerdere deelnemers om een transactie uit te kunnen voeren. Stel je dus voor dat je (zoals in mijn geval) met twee mensen een website runt waar je reclame inkomsten uit krijgt dan zou je daarvoor een multi-signature wallet aan kunnen maken. Alle inkomsten komen netjes in die ene wallet terecht en als het tijd is om de inkomsten te verdelen dan moeten beide personen daarmee instemmen. De kans dat 1 van de 2 personen er met de centen vandoor gaat is dus op die manier minimaal. Voor verenigingen en clubs is dit ook een prima manier om gezamenlijk je fondsen te beheren.

Het hele idee van een multi signature wallet is dus fantastisch maar in de praktijk moest je soms wel wat moeite doen om het voor elkaar te krijgen. Copay is een van de wallets die dit nu dus standaard beschikbaar heeft. Het aanmaken van de multi-signature wallet is eenvoudig. Je maakt een nieuwe wallet aan vanuit copay, je kiest voor de hoeveelheid deelnemers, de hoeveelheid benodigde handtekeningen en je deelt een "secret" met deze mensen zodat ze je wallet kunnen openen. Deze andere deelnemers moeten zelf wel een copay wallet hebben. In de onderstaande video kan je een voorbeeld zien hoe een multi-signature transactie eruit ziet in de praktijk.


Ik heb er zelf nog niet veel mee gespeeld maar de copay wallet werkt voor zover ik kan zien goed en de bediening is simpel. Ik denk dat dit soort producten een goede manier kunnen zijn om de kracht van Bitcoin te kunnen tonen aan een groot publiek. Ik ga er zelf in ieder geval gebruik van maken.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: bitpay, wallet, windows phone,

Comments   

# Guest 2015-01-14 10:03
Inderdaad… Hij blijft nu even hangen rond de 160. Ik kan alleen nergens vinden waar dat nou eigenlijk door komt. Bitstamp heeft een geweldig probleem gehad met de diefstal, maar dat gaf zelfs bij MtGox niet zo'n grote daling in waarde als ik me niet vergis.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-14 05:49
200, dat was vroeger, nu onder de 190....
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-14 08:09
175 and counting.....
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-13 12:48
Met al die apps en mogelijkheden die als paddenstoelen uit de grond rijzen, vraag ik me toch af waarom de Bitcoin waarde al máánden aan het zakken is. Al ruim 6 maanden is er een dalende lijn te zien namelijk, en hij kruipt gestaag richting de 200… is het tijdperk van de Bitcoin over en sluiten, of ligt dat ergens anders aan?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh