En toen ging de Bitcoin foundation naar Washington

on .

en-toen-ging-de-bitcoin-foundation-naar-washington
In de Verenigde Staten lijken de eerste serieuze stappen gezet te worden richting de regulering van Bitcoin, of misschien wel tot het voorkomen van teveel van het goede. De Bitcoin foundation ontmoet deze week vertegenwoordigers van de federal reserve, FBI, Homeland security, belastingdienst, FinCEN en het ministerie van Financien. Deze meetings zijn een kans voor de sceptische Amerikaanse regeringsdiensten om kennis te maken met het fenomeen Bitcoin.

Voor de Bitcoin foundation is dit een kans om Bitcoin serieus neer te zetten en uit het verdomhoekje te halen. De twee partijen hebben beide een andere insteek voor deze meetings en het is nog even afwachten in hoeverre de twee tot elkaar zullen komen.

Nog geen maand geleden kregen meerdere Bitcoin gerelateerde bedrijven nog dagvaardingen om uit te komen leggen of ze niet bezig waren met geld witwassen en andere praktijken. De Bitcoin Foundation lijkt daarop de aanval als de beste verdediging gekozen te hebben en is deze week met 4 man sterk te vinden in Washington. Patrick Murck van de Foundation had er het volgende over te zeggen: "We zien dit als een goed begin om uit te vinden welke rol er is weggelegd voor de wetgever en de regering in deze nieuwe markt. We hopen dat dit het begin is van een open en transparante dialoog om uit te vinden wat we gemeen hebben en samen publiek-private partnerschappen op te zetten."

De Bitcoin foundation is opgezet in 2012 met de volgende doelen 1: standaarden definieren voor het gebruik van Bitcoin 2: het beschermen van Bitcoin tegen boosdoeners en dieven 3: Bitcoin promoten en bedrijven te helpen met het communiceren over Bitcoin. Lid worden van de Bitcoin foundation kan tegen betaling en de foundation heeft als leden bijna alle grote Bitcoin bedrijven en prominente mensen in de Bitcoin-space. Niet dat wij daar nou perse bijhoren maar Bitcoinspot.nl is uiteraard ook lid :)

Ik denk dat het een goed idee is dat de Bitcoin foundation zelf het voortouw neemt in het gevecht om de komende reguleringen dan het af te gaan zitten wachten. Op het nivo van de afzonderlijke staten zijn er al meerdere uitspraken gedaan zoals bijvoorbeeld de Texaanse rechter die recent verklaarde dat Bitcoins geld zijn. Ik hoop dat de Bitcoin Foundation erin slaagt om de angsten weg te nemen bij de Amerikaanse regering die waarschijnlijk voornamelijk gefocussed zal zijn op het voorkomen van financiele misdrijven. De angst bestaat bij hen dat Bitcoin voornamelijk gebruikt wordt door criminelen of voor witwaspraktijken. De taak van de foundation op zijn beurt is om bijvoorbeeld uit te leggen dat het witwassen van geld met Bitcoins helemaal niet zo praktisch is en dat Bitcoin nu zeker niet alleen door schimmige figuren in donkere steegjes gebruikt wordt. De nadruk zal ook zeker gelegd worden op het feit dat de Amerikaanse regering het risico loopt om Bitcoin weg te jagen uit Amerika en daarmee ook een hoop entrepeneurs en nieuwe ondernemingen verliest aan het buitenland.

Ik heb even gewacht met het schrijven van dit artikel om af te wachten wat er allemaal uit de besprekingen zou komen. Tot nu toe echter is er nog niet veel naar buiten gekomen over wat er besproken is en wat de eventuele gevolgen zijn. Dat is waarschijnlijk weer voer voor een volgend artikel.

gepost door Roland

Add comment


Security code
Refresh