Enquete: Doelgroep onderzoek Bitcoin

on .

enquete: doelgroep onderzoek bitcoin  
Mijn naam is Iris Schuller, student media en entertainment management aan Hogeschool Inholland te Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met afstuderen en mijn onderwerp is “De doelgroep van Bitcoin en de daarbij passende internetstrategie”. Om deze reden doe ik onderzoek naar wie de doelgroep van Bitcoin is en ga ik op zoek naar de passende internetstrategie voor deze groep. In dit kader zou ik je willen vragen de door mij samengestelde enquete in te vullen.

Met de uitkomsten van dit onderzoek wil ik de doelgroep van Bitcoin in kaart brengen en daarbij een passende internet strategie op aan laten sluiten. Zodat de (potentiele) Bitcoin gebruiker goed wordt geïnformeerd over ontwikkelingen, stijging/daling van de koers, etc. van deze valuta. Want hoe fijn is het, als je geïnteresseerd bent in Bitcoin en je ook nog eens op jouw favoriete manier wordt benaderd door de aanbieder?

Over de doelgroep van Bitcoin is nog niet veel bekend, maar er wordt gesuggereerd dat het meestal mannen zijn tussen de 30 en 50 jaar oud met een hoger inkomen. Maar klopt dit ook? Want iedereen kan Bitcoin gebruiken als betaalmiddel of als een manier om geld te sparen. Ook zijn er toch nog redelijk wat mensen die geen bitcoins aanschaffen, maar wat is hier de achterliggende gedachte achter? Is dat de veiligheid of toch de wisseling van de koers? Wanneer hier een antwoord op komt, kunnen aanbieders van Bitcoin meer duidelijkheid geven over deze internetvaluta.

Aan de hand van een goede omschrijving van de doelgroep kan worden gekeken welke methode van internet gebruik het meest voorkomt onder deze groep mensen. Daarom zullen in de enquête ook een aantal vragen gaan over uw internet gebruik en uw sociale media keuzes.

 Doelgroep onderzoek Bitcoin

Deze enquête is ook heel goed in te vullen voor mensen die niet tot nauwelijks verstand hebben van Bitcoin. Er wordt niet ingegaan op de techniek achter Bitcoin maar echt alleen hoe u in aanraking komt met deze internetvaluta. Daarnaast is de informatie van een onbekende Bitcoin gebruiker net zo waardevol als de informatie van een professionele Bitcoin gebruiker. Alle informatie is van grote waarde voor de uitkomsten van dit onderzoek!

Het invullen van deze enquête duurt maximaal 5 minuten. Aan het eind van de enquête wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens. Dit is niet verplicht, maar als u op de hoogte wilt blijven van de uitkomsten van het onderzoek kunt u daar uw gegevens achterlaten.

Hartelijk dank voor het invullen van deze enquête en voor de waardevolle informatie voor de rest van dit onderzoek!

De enquete kunt u hier vinden.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2015-12-13 18:51
Ingevuld!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-12-07 12:18
ik wil wel mee doen, maar krijg ik dan ook het resultaat
van je onderzoek (conclusie) toegestuurd?
Vriendelijke groet Stefan
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2015-12-07 19:57
Ik zal vragen of ze de conclusies van het onderzoek met ons wil delen, dan zal ik het weer hier publiceren.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh