Ethereum & Bitcoin Meetup - Is Bitcoin Geld?

on .

Ethereum & Bitcoin Meetup - Is Bitcoin Geld?  
Aanstaande dinsdagavond 30 september zal het eerste "Is Bitcoin geld?" debat plaatsvinden, dit in verband met het "bitcoin is geld" initiatief. U bent daarom weer welkom bij de Ethereum & Bitcoin Meetup. De Nederlandse Ethereum & Bitcoin (Dogecoin) gemeenschap komt hier samen om te worden bijgepraat (en zelf bij te praten) over de laatste ontwikkelingen op cryptocurrency-gebied. Dit alles onder het genot van een drankje (op eigen kosten).

Zoals altijd is er veel aandacht voor Ethereum & Bitcoin investeerders, handelaren, advocaten, politici, belastingen, en natuurlijk ook Dogecoin. Er zal een hoek zijn voor Ether(eum) & bitcoin handelaren, investeerders en ondernemers. Dus nodig jouw vrienden, collega's, familie en kennissen uit om mee te komen naar de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse Ethereum & Bitcoin gemeenschap

Op dit moment voert Bitonic een rechtszaak waarin zij bepleiten dat Bitcoin geld is. Voor de Bitcoin-begeesterden lijkt dit op het eerste oog natuurlijk vanzelfsprekend de juiste weg, maar er blijkt juist bijzonder veel weerstand tegen te zijn. En wel omdat dit mogelijkerwijs verstrekkende gevolgen kan hebben. Als Bitcoin als geld zal worden gezien, is het goed mogelijk dat ieder bedrijf dat ook maar enige vorm van diensten rond bitcoin aanbiedt (Bitcoin automaten, bitcoin handelsplaatsen, Bitcoin betalingsverwerkersverwerkers. enzov.) aan zeer uitgebreide vormen van regelgeving voor bancaire instellingen zal moeten voldoen. Voor de grotere Bitcoin bedrijven is dit niet zo'n probleem, aangezien zij genoeg vermogen hebben om advocaten te betalen. Maar juist de de kleinere zijn hier erg ongelukkig mee.

Vaak maakt men de vergelijking tussen Skype en Bitcoin. Skype is een VOIP(bellen over het internet)-bedrijf, maar geen officiele telefonie-aanbieder. Daarom hoeft Skype niet aan allerlei uitgebreide regelgeving voor telefonie te voldoen. Zoals bijv. bereikbaarheid van 112-noodnummers. Dus hoewel de meeste mensen Skypen zien als telefoneren, hoeft dit rechtskundig gezien niet vanzelfsprekenderwijs zo te zijn. Bitcoin neigen mensen ook te zien als geld, maar dit is niet vanzelfsprekend ook werkelijk zo. Daarom luidt het advies van de toenmalige eindeverantwoordelijke bij Skype ook, om iedere vorm van regelgeving juist niet op te zoeken, en te voorkomen. Dit om Bitcoin zo veel mogelijk ruimte te geven om zich te ontwikkelen, en zijn nut voor de samenleving te openbaren. We zullen deze dinsdagavond een aantal sprekers hebben over dit onderwerp, en dus ook een debat hierover.

Zoals gebruikelijk vind het plaats in Berlage Meet & Workspace Amsterdam (drie minuten lopen vanaf Amsterdam CS). Dit is onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage.

Als iedere bezoeker Nederlands verstaat worden voordrachten gegeven in het Nederlands, zo niet in het Engels. Mocht jij, of de vrienden, collega's die je mee neemt geen Nederlands verstaan, geef dit van te voren even door.

Zie hier de sprekers van de avond (komen er nog mer bij):
"Is Bitcoin a Money?" - Peter Weijland
"Ethereum" - Jelle Herold
"Units: a Peer to Peer money supply protocol" - Mathijs Koenraadt
"Make Space for a Bitcoin Exchange!" - Kjell Stelling

"Meer dan 100 jaar geleden schreef Berlage een brief aan zijn broer tijdens de bouw van zijn Beurs. Berlage was een socialist en schreef: "Ik besef me dat dit het meest kapitalistische gebouw van Amsterdam is, maar zodra de economie instort wordt deze beurs een volkspaleis. Een plek waar ontmoetingen, kennis delen en samenwerken centraal staan".

Georganiseerd door de Dutch Ethereum en Bitcoin Meetup, komen we samen met mensen die geinteresseerd zijn in Ethereum, slimme afspraken (delven van) Bitcoin en Bitcoin ATM's, Dogecoin, Litecoin, Zerocoin, Mastercoin, Namecoin, Open Transactions, OpenCoin.org, Peercoin, Primecoin, Ripple, Nextcoin, BitCloud, Bitcoin buidels zoals Electrum en de Dark Wallet en Market, communicatie systemen begeesterd door Bitcoin zoals Bitmessage, Bitmask en Bitcoinproof: een tijdzegeldienst voor je gegevens, verzekerd door het Bitcoin netwerk.

Inschrijving niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld!
Wilt u een voordracht verzorgen?
Wil jij mee helpen met het filmen van de voordrachten?
Wilt u ons sponsoren?
Neem dan a.u.b. kontakt met ons op?
Ook nodigen we je uit om deel te nemen aan de Bitcoin chat:
http://chat.bitcoinference.com/

#
Wanneer?
Dinsdagavond 30 september
Zaal open om half zeven, voordrachten vanaf zeven uur tot half elf 's avonds.

Help de gemeenschap te groeien door iemand mee te nemen die nog niet zo bekend is met Ethereum & Bitcoin, en waarvan je denkt dat hij/zij hiervoor wel openstaat?

Berlage meet & workspace (http://www.meetberlage.nl/), Beurs van Berlage
Oudebrugsteeg 9, Amsterdam (drie minuten lopen vanaf Station Amsterdam CS)  (stationskant van de Beurs)

Tags: bitcoin-is-geld,

Comments   

# C.Overdingen 2014-09-30 17:52
Misschien ook interessant voor onze Guldencoin 8)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh