Europese parlement: Bitcoin en andere cryptovaluta niet negeren of verbieden.

on .

Europese parlement: Bitcoin en andere cyptovaluta niet negeren of verbieden.  
Het Europese parlement heeft recent een rapport naar buiten gebracht welke uitgebreid aandacht besteed aan cryptovaluta als Bitcoin. Het rapport beschrijft virtuele munteenheden zoals Bitcoin als een vorm van privaat geld welke veilig, transparant en snel zijn.
Hoewel ze potentieel zien in cryptovaluta denken ze niet dat het op de korte termijn een bedreiging zal vormen voor het bestaande financiele systeem vanwege de nu nog beperkte grootte ervan.

Het rapport met de naam "Virtual currencies and central banks monetary policy: challenges ahead" beschrijft uitgebreid de geschiedenis en werking van cryptocurrency en maakt het duidelijk dat cryptocurrencies "here to stay" zijn.

Cryptocurrency geen dreiging.

Er wordt in het rapport uitgebreid aandacht besteed aan de eventuele dreiging voor het bestaande financiele systeem. Wat dat betreft lijken alle instanties het tot nu toe met elkaar eens te zijn: Bitcoin en andere cryptovaluta zijn momenteel niet groot genoeg om een reëel gevaar te vormen voor de bestaande financiele wereld. Zo kwam eerder al Christine lagarde van het IMF met ongeveer dezelfde boodschap, en ook het CPB is het daarmee eens.

- Vergeleken met de 14 triljoen Dollar in omloop is cryptovaluta nog klein.
- Vergeleken met de 14 triljoen Dollar in omloop is cryptovaluta nog klein.

Niet verbieden of negeren.

Wel merkt het rapport op dat cryptocurrency qua regelgeving problemen op kan leveren aangezien ze een grote mate van anonimiteit hebben en grenzeloos zijn. Er wordt wel specifiek vermeld dat de twee uitersten, verbieden en negeren, geen nut hebben maar dat digitale valuta beter behandeld kunnen worden als 'normale' financiele instrumenten.

Het 33 pagina's tellende rapport kan je hier vinden.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh