Even voorstellen: CFD-Handel.nl

on .

CFD-Handel.nl  
CFD-Handel.nl is een informatieve website waarop u alles te weten kunt komen over het handelen met cfd’s. Bij deze stellen ze zichzelf voor. 

Zoals gezegd kan je op CFD-Handel.nl meer lezen over cfd's, CFD Staat voor Contract For Difference. Het is een instrument waarmee gehandeld kan worden in een onderliggende waarde. Dat kunnen aandelen, indices, grondstoffen of valuta zijn. Tegenwoordig kan men met cfd’s ook handelen in Bitcoin.

Maar waarom handelen m.b.v. cfd’s en niet gewoon direct in de onderliggende waarde, zult u denken. Daar zijn goede redenen voor. Het cfd heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Laten we de Bitcoin als voorbeeld nemen.

Stel u verwacht een stijging in de waarde van de Bitcoin. U koopt 10 Bitcoins tegen een koers van 1000 dollar. U investeert dus 10.000 dollar. In twee dagen tijd stijgt de waarde van de Bitcoin naar 1100 dollar. Een winst van 10 %, oftewel: 1000 dollar! Dat willen we allemaal wel, maar met cfd’s was u nog beter af geweest. Met cfd’s handelt u met een hefboom van 10:1 in Bitcoin. Met de 10.000 dollar waar u eerder 10 Bitcoins mee aankocht, kunt u met cfd’s de winst (maar ook het verlies) incasseren van 10 x 10 = 100 Bitcoins. In dit voorbeeld maakt u met een inleg van 10.000 dollar, in twee dagen tijd dus 10.000 dollar winst! Dat is een winst van 100%.

Let wel: het had ook omgekeerd kunnen zijn. Bij een daling van Bitcoin met 10% had u 100% verlies geleden en was u al uw geld kwijt geweest. Tenzij u gebruik had gemaakt van de stop loss order. Direct bij het openen van een positie kunt u namelijk bepalen wat het maximale verlies is wat u nog acceptabel vindt. Stel u wilt niet meer verliezen dan 20 % van uw inleg. In het bovenstaande voorbeeld legt u dan een stop loss order in op een bitcoin koers van 980 dollar, dat is 2% onder het aankoopbedrag van 1000 dollar. Aangezien we werken met een hefboom van 10, komt dat dus neer op 10 x 2% = 20% verlies. Wanneer de bitcoin koers de 980 dollar raakt, zal de positie direct automatisch gesloten worden en worden verdere verliezen voorkomen.

Voordelen van het CFD:
De voordelen van handelen met cfd’s op een rij:
• Handelen met hefboom waardoor meer winst mogelijk is.
• Geavanceerde ordermogelijkheid: stop loss, limiet, etc.
• Directe orderuitvoering
• Geen transactiekosten, u betaald alleen de spread tussen aan en verkoopprijs.
• Eenvoudig te begrijpen en te gebruiken online handelsplatform.

In Nederland kunt u het beste bitcoin cfd’s verhandelen bij cfd broker Plus500. Let wel, handelen met cfd’s is risicovol. Wees daarvan bewust en maak altijd gebruik van stop loss orders.

Wilt u meer weten over het handelen in cfd’s, lees dan verder op onze website.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-01-16 02:13
Plus500 is niet echt (ruil)handelen. Het is meer een soort slim gokken met Euro's. Je kan je geld inzetten op vanalles, waaronder Bitcoins, litecoins, aandelen, goud,.. maar krijgt het product zelf niet in handen. En dat is nu juist het verschil tussen handelen en (slim)gokken. Je kan 70 miljoen euro aan bitcoins kopen op Plus500, je krijgt de 100.000 bitcoins (op koerswaarde €700) niet fysiek. Stel nog 11 mensen zetten 70miljoen euro via Plus500 in op bitcoin, dan zouden bijna alle bestaande bitcoins bij de Plus500 gebruikers moeten liggen. Dit is niet het werkelijke geval omdat ze die bitcoins niet echt in handen hebben, waardoor het ook geen invloed heeft op de koers. Op platvormen als Mt. Gox en Bitstamp wordt de koerswaarde bepaald omdat daar met de fysieke bitcoins wordt gehandeld.
Met goud bestaat de papiergoud. Dat werkt op dezelfde manier. Alleen daarmee is het probleem dat de beleggingen in het nep/papiergoud wel gemengd is geraakt met het echte goud.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-16 02:25
(Aanvulling)
Wat mensen doen ermee moeten ze zelf weten. Het zou leuk kunnen uitpakken voor je euro's, maar voor je bitcoins heeft het geen verschil. Het zal geen invloed op de koers hebben of iets. Het heeft behalve het speculeren op de koers ook niet veel met bitcoin te maken, waardoor ik me bij de reacties aansluit dat dit niet echt bij deze site past. Als de dollar of euro zal vallen, heb je niks aan je deze beleggingen. Net als het papiergoud. Mensen willen dan the real deal voor hun brood.
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-01-15 08:42
En trouwens, je zou eens moeten weten hoeveel aanvragen voor adverteren ik afwijs per week.... :)

Slootladingen aan multilevel marketing producten enz.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-15 19:37
Dank daarvoor, ik (en ik denk vele anderen hier) moeten dat bedrog niet
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-15 16:51
Quote:
En trouwens, je zou eens moeten weten hoeveel aanvragen voor adverteren ik afwijs per week.... :)

Slootladingen aan multilevel marketing producten enz.
Goeie! :-)
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-01-15 08:36
Voor de duidelijkheid: ik heb zelf ook even na zitten denken of ik hier ruimte voor wilde maken.

Maar 1 van de doelen van deze site is is om zoveel mogelijk neutraal nieuws te brengen en dit is (of je het nou leuk vindt of niet) ook een wezenlijk onderdeel van Bitcoin.

Bitcoin leent zich perfect voor speculatie en dat er partijen gaan komen die daar op inspelen is onvermijdelijk. Ik denk dat de heer in kwestie zelf ook best duidelijk aangeeft dat dit een risicovol produkt is.

Helaas heb ik zelf niet 100% verstand van beleggen, of het verhaal van die stop-order dus onzin is weet ik niet. met een beetje geluk kan de adverteerder daar zelf nog even op reageren.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-15 18:28
Bij deze zal ik nog even op reageren op de vraag van Roland betreffende de stop-loss order. Het volgende stukje heb ik direct gekopieerd van de Plus500 website:

Een stop-loss order is een manier om jezelf te beschermen tegen verlies, mocht het instrument (Forex, aandelen, grondstoffen of index) dalen. De stop-loss order instrueert Plus500 te verkopen wanneer, en als, het instrument daalt tot een bepaalde prijs.

Wanneer het aandeel deze prijs bereikt, wordt de stop-loss order een marktorder. Een marktorder instrueert Plus500 om onmiddellijk te verkopen tegen de best mogelijke prijs. In een volatiele markt krijgt u wellicht niet exact de gewenste prijs, maar het zal niet veel schelen.

webmaster CFD-Handel.nl
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 23:09
Dat cfd's risicovol zijn is absoluut waar. De hoge mate van volatiliteit die de Bitcoinkoers tot nu toe kenmerkt wordt er mee uitvergroot. Dit brengt kansen, maar ook risico's met zich mee. Mensen die dit interessant vinden en zich er wat in verdiepen, zullen zien dat cfd brokers ook ordermogelijkhe den bieden om de risico's wat te beperken. Maar het handelen met cfd's blijft risicovol en je moet dan ook goed weten wat je doet.
Het is dan ook aan te raden om eerst wat droog te oefenen met een oefenaccount met fictief geld. Dit kan bij de meeste cfd brokers kosteloos en zonder verplichtingen.

webmaster CFD-Handel.nl
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 23:08
Ik begrijp de verontruste reacties, maar ik denk niet dat cfd's de Bitcoin in gevaar kunnen brengen. Het zijn toch vooral kleine particuliere speculanten die het cfd gebruiken om te speculeren op een koersstijging of koersdaling (je kan ook short gaan) van de Bitcoin. De grote jongens (zij die verantwoordelij k zijn voor alle ellende op de financiële markten de afgelopen jaren) houden zich toch echt meer met handel in de grotere valuta (dollar, euro, pond, Yen) bezig. Dat er nu derivaten zoals cfd's op de bitcoin verkrijgbaar zijn, zie ik niet als een bedreiging, maar als een teken dat de bitcoin volwassen aan het worden is en steeds meer doordringt in alle hoeken en gaten van de economie.

webmaster CFD-Handel.nl
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 22:21
Volkomen logisch dat diegene die het huidige financiële stelsel kapot gegraaid hebben ook hier instappen. Jammer en onbegrijpbaar dat het op deze site aandacht krijgt. De Bitcoins zijn op dit moment (nog) aan sterke koerswisselinge n bezig. Een dergelijk wanproduct is dan helemaal een losgeslagen projectiel.
Zie Bitcoins niet als een belegging (wel leuk als je er iet s mee kunt verdienen), maar als een nieuw betaalmodel. Als iedereen de bitcoins vasthoudt als belegging zal het nooit wat worden. (Waardoor iedereen dan weer van zijn Bitcoins af wil en het weer een kans van slagen heeft, mooie paradox).
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 22:08
En ik dacht dat Bitcoin ook zonder dit soort grappen al een "extreem hoog risico" belegging was. Wie zit hier op te wachten? Dan kan je toch net zo goed meteen je geld naar de roulette-tafel brengen?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 21:37
handelen met leverage is wat de economie kapot heeft gemaakt, jammer dat de graaiers dit voor BTC hebben ontwikkeld. Dit help BTC om zeep........

het was er op wachten dat de speculanten in gaan stappen..... jammer jammer jammer.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 21:00
De kracht van Bitcoin is juist dat er geen hefboom'produkt en' op zijn toe te passen, dacht ik in mijn naiviteit. Dus niet, blijkbaar.
Kennelijk verdient mijn tegenpartij grof geld door een een tegengestelde positie in te nemen als dat ik doe.
Trap er niet in, zou ik zeggen en koop gewoon bitcoins met geld dat je -eventueel- kunt missen en accepteer voorlopig de grote volatiliteit.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 20:37
Ik lees hier bijna altijd goede artikels, dit mag dan wel iets met bitcoin te maken hebben, maar dit kan voor veel mensen echt een hoop ellende met zich meebrengen. ik snap dan ook niet dat Roland hier reclame voor maakt.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 19:42
Ik vind het niet kunnen dat zulke websites bestaan, en nog erger hier reclame maken. Zulke zaken met het huidige systeem kapot (als het al niet omzeep is) en nu beginnen ze met bitcoin. Zij zij bitcoin enkel als een nieuwe manier van poen scheppen. Bitcoin is de toekomst niet een speeltje van het verleden!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-14 18:56
Met andere woorden;

De sinus van de koers heeft een 10x zo grote amplitude. Dat brengt alleen maar een enorm risico met zich mee: als hij spiket, heb je superveel winst, maar hij hoeft maar 1x de bodem te raken (en daar ben je snel op: 10% wordt 100%), ben je alles kwijt. Hij moet dus spiken als je achter je pc zit en je gelijk kunt cashen zodra hij stopt met spiken, want als je slaapt en hij tikt even de 10% verlies aan: weg geld.
Ook de stop-order is onzin: een koersdaling van 2% is al heel gauw, en je zult dus heel snel die 20% verlies lijden. Doe dat vijf keer (die kans is heel groot), geld weg.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh