fotoblog van de opening van Bitcoin Boulevard

on .

bitcoinspot logo enkel klein  
Vorige maand was de opening van de Bitcoin boulevard in Den Haag en dhr Jaroslav Chudacek  was zo attent om hiervan een verslag te maken. Dus in het kader van beter-laat-dan-nooit hierbij het fotoblog.

20 maart 2014 – de eerste dag van astronomische lente – was Bitcoin Boulevard in Den Haag feestelijk geopend. Tien horecaondernemers en een galerie aan de Wereldgracht (ook bekend als avenue culinair) accepteren vanaf 20 maart 2014 bitcoin als een betaalmiddel. De feestelijke opening van Bitcoin Boulevard begon in Restaurant M (Groenewegje 15).

1
De echte Nederlanders kwamen naar de opening met fiets. Bitcoin is een moderne technologie. Dus naar een dergelijke opening kom je niet met een ouderwetse fiets, maar met een moderne (in dit geval lichte houten) fiets.

2
Het was mooi weer, dus wij konden eerst een drankje buiten op een boot nemen.

3
In het restaurant spelde een saxofonist.

4
Vanaf 16:00 gaf Robert-Reinder Nederhoed een kort lezing Introductie tot bitcoin. Hij was geïntroduceerd door de organisator van Bitcoin Boulevard Henk van Tijen die hiermee officieel de Bitcoin Boulevard opende.

5
Na de lezing hebben enkelen hun consumptie met bitcoins afgerekend.
Daarna gingen wij lopend of fietsend stukje verder naar Eethuis de Zon (Dunne Bierkade 13), waar om 17:57 (exacte begin van de astronomische lente) officiële eerste betaling met bitcoins op de Bitcoin Boulevard plaats zou vinden.

6

7
De grootste verrassing van de dag was de aanwezigheid van de enige echte Satoshi Nakamoto. Mij is onbekend waarvandaan en hoe is hij opgedoken. Hij zag veel jonger uit dan ik heb verwacht. Voor het eethuis De Zon was hij geïnterviewd door de nachtburgemeester van Den Haag René Bom. De nachtburgemeester, die blijkbaar enigszins Japans machtig was, stelde hem een paar vragen en vertaalde ons de antwoorden van de schepper van bitcoin.
De eerste vraag was waarom en hoe kwam hij op het idee om bitcoin te creëren. Zijn antwoord was heel simpel: toen hij studeerde kreeg hij van zijn moeder weinig zakgeld en dat bracht hem tot een idee een eigen munt te creëren. Verder legde hij kort de technische details van bitcoin uit. Dat was echter René Bom technisch te moeilijk om zijn antwoorden te kunnen vertalen. Daarom heeft hij Satoshi Nakamoto beleefd onderbroken en hem uitgenodigd om naar binnen te gaan en een drankje te nemen.

8
Zoals op deze foto te zien is, de belangstelling van de media was groot. Er was zelfs een journalist van de Franse Le Monde aanwezig.

10
17:57 eerste officiële betaling met bitcoins op de Bitcoin Boulevard.

11
Daarna gingen wij lopend stukje verder naar Restaurant Werelds (Bierkade 16a). Op de weg zijn we drie pinguïns tegengekomen. Ik weet niet of zij met de opening iets te maken hadden. Zij waren vrolijk en gaarne bereid om voor de camera te poseren.
In Restaurant Werelds heeft Bitcoin Swiss de eerste bitcoinpinautomaat (ook ATM genoemd) in Nederland geïnstalleerd. Hiermee kan men met contant geld (tot € 250,- per transactie) bitcoins kopen. Een medewerker van Bitcoin Swiss heeft me verteld, dat later het hier ook mogelijk zal zijn om contant geld (euro’s) op te nemen en dit met bitcoins vanaf bijvoorbeeld een smartphone af te rekenen.

12
Onder aandacht van veel fotografen was automaat officieel in gebruik genomen. Door de drukte kon ik geen foto van de officiële ingebruikneming maken. Dus heb ik iets later deze foto van Roland de Goeij genomen die hier bitcoins kocht.

13

14

15
Daarna gingen enkele van ons in Restaurant Werelds eten. Het eten was voortreffelijk en wijn lekker. Bediening was vriendelijk en prijzen redelijk. Na afloop hebben enkele van ons met bitcoins afgerekend.

Conclusie
Bitcoin Boulevard in Den Haag is een leuke actie. Het is een reclame voor de hieraan deelnemende ondernemers en het is goed voor bitcoiners in de regio Den Haag. Het draagt bij aan het verder bekendmaken van bitcoin in Nederland. Het laat weer zien dan Nederland vooruitstrevend is op het gebied van technologie, financiën en handel.

Auteur: Tekst en foto’s Jaroslav Chudacek.

Comments   

# Guest 2014-04-29 16:10
hier nog meer info over de docu-film : http://www.imdb.com/title/tt2821314/

greetz,
Frans de Wit
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-29 15:57
de trailer van de film vind je hier : http://theriseandriseofbitcoin.com/

greetz,
Frans de Wit
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 23:55
Weet iemand waar ik de film"The rise and rise of bitcoin" kan downloaden????
Bijvoorbaat dank
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-29 08:53
I kende deze film niet. Even googelen en ik kreeg bijvoorbeeld deze pagina
http://theriseandriseofbitcoin.com/about-us/
Volgens de beschrijving lijkt het me een interessant film. Zelf heb ik het niet gedownload, ik heb nu weinig tijd ervoor.
Jaroslav
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-29 09:40
Quoting Guest:
I kende deze film niet. Even googelen en ik kreeg bijvoorbeeld deze pagina
http://theriseandriseofbitcoin.com/about-us/
Volgens de beschrijving lijkt het me een interessant film. Zelf heb ik het niet gedownload, ik heb nu weinig tijd ervoor.
Jaroslav

Dit is alleen de trailer,ik zoek de complete film !!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-29 12:41
Op de website met de trailer staat dat de film in "Post production" is. Dat betekent dat alle materiaal inmiddels is gedraaid, en dat hij op dit moment wordt afgemonteerd. Nog even geduld hebben dus!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 15:25
De link in het artikel naar Bitcoin Boulevard werkt niet. Ik kan de link in het artikel niet zelf veranderen, daarom geef ik een werkende link hier:
http://www.bitcoinboulevard.nl/
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 11:34
Lijkt me stug dat dat de echte Satoshi Nakamoto was. Daar is de hele wereld al tijden op zoek. Weet je zeker dat ze niet gewoon een Japanse acteur hebben laten opdraven? Gewoon voor de leuk?

Ik zou graag met Bitcoin willen betalen op de Avenue Culinaire (ben er goed bekend), maar waarom ondersteunt dat #*#&%%(% Apple nog altijd geen bitcoin-betaala pps in IOS? Iemand al een oplossing daarvoor?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 13:26
Ehh... Iphone op www.bitcoinplaats.nl zetten en een leuk Android toestelletje aanschaffen?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 12:48
Toevoeging
Dus oplossing van het probleem (bitcoins hebben op iphone) weet ik niet.
Jaroslav Chudacek
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 12:41
1. Misschien was het niet de echte Satoshi Nakamoto. Voor de opening van de Bitcoin Boulevard was het ook niet belangrijk of hij de echte was. Het ging om de show. :-D
2. Apple heeft waarschijnlijk plannen om een eigen digitale munt te introduceren en op Apple producten deze munt te laten gebruiken.
Onlangs heb ik mijn eerste smartphone aangeschaft en heb ik een met Android gekozen juist vanwege het ontbreken van bitcoin app op Apple iphone. In het verleden was ik een Apple fan. Mijn eerste PC was een Apple Macintosh. Maar Apple heeft altijd geprobeerd om een andere software op Apple hardware te weren. Dat is nu ook te zien met bitcoin. Ik denk dat het jammer voor Apple is, maar wie weet hoe het zal aflopen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 12:51
Toevoeging
Dus oplossing van het probleem (bitcoins hebben op een iphone) weet ik niet.
Jaroslav Chudacek
PS. Ik plaats dit nog eens dat het duidelijk is waar het hoort.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 13:27
Dank voor je commentaar. Ik vroeg me namelijk af of er misschien een omweg mogelijk is. Dat je met je iPhone een website benadert waarlangs je wél met Bitcoin kunt betalen, bijvoorbeeld.
Siebe
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 15:58
Een omweg is misschien mogelijk, hoewel ingewikkeld, riskant en waarschijnlijk niet aan te raden. Met je iPhone kom je op de website waar je je bitcoinportemon nee hebt. Dan klik je daar op bitcoins verzenden/opnem en. Je stuurt het aantal BTC’s die je winkelier geeft naar het bitcoinadres van het winkel/restaura nt. Dat adres moet je dan zonder fout ! :-D overtypen van het bord of apparaat die je winkelier geeft.
Misschien heeft de winkel (het restaurant) hun bitcoinadres voor betalingen ergens op hun website. Dan zou je het adres daarvandaan kunnen kopiëren en dan hoef je die niet over te typen.
Ik heb geen ervaring met iPhone, maar misschien kan je het pictogram van het bitcoinadres van je restaurant met iPhone wel lezen en dan in je webportemonnee invoeren.
Ik weet niet of dit zou werken.
Jaroslav
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 15:59
Vervolg
Bovendien, over het algemeen is het niet aan te raden, om bitcoins vanaf bijvoorbeeld een web-exchange naar vreemden te sturen. Men hoort het eerst naar een portemonnee op zijn eigen computer te sturen en daarvandaan naar vreemde te sturen. Zo voorkom je onduidelijkhede n mocht de transactie eventueel mis gaan.
Jaroslav
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-04-28 15:40
Ja hoor op je iphone kan je prima met bitcoins betalen. gewoon een wallet aanmaken op https://easywallet.org en even de barcode scanner app installeren. Dan kan je dus via de web-wallet gewoon betalingen doen en ontvangen net alsof je een appje op je telefoon hebt staan.
https://easywallet.org/en/bitcoin_for_iphone
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-28 16:07
Roland, bedankt voor antwoord.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh