Gaat Coinbase Custody het grote geld overhalen om te investeren in cryptovaluta?

on .

Gaat Coinbase Custody het grote geld overhalen om te investeren in cryptovaluta?  
Coinbase kondigde gisteren aan dat hun Coinbase Custody dienst nu beschikbaar is. Deze dienst maakt het voor instituties en grote spelers mogelijk om cryptovaluta veilig op te slaan. Velen zijn van mening dat het ontbreken van een superveilige opslagmethode mede de reden is waarom grote instituties, zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen, zich niet of mondjesmaat bezighielden met cryptocurrency. Coinbase zelf gelooft dat er meer dan 10 Miljard dollar zit te 'wachten' om te kunnen investeren in cryptocurrency.

Het mag wat kosten

De dienst is alleen bedoeld voor degenen met diepe zakken. Je moet minimaal 10 miljoen aan cryptocurrency willen bewaren en dan rekenen ze ook nog 100.000 Euro aan eenmalige setup kosten. Last but not least betaal je dan nog eens 0.1 procent kosten over je fondsen per maand.

Wat zit eraan te komen

Momenteel kan je met de dienst alleen Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash opslaan. Er wordt echter aangegeven dat er nu al gekeken wordt om ondersteuning voor additionele munten te leveren. Coinbase Custody is nu alleen beschikbaar in Europa en Amerika maar het is de bedoeling om dit, voor het einde van het jaar, uit te breiden naar Azie.

Coinbase is niet de enige

Coinbase is met hun dienst niet de enige, we schreven in 2014 al over deze nieuwe tak van sport. Meer recent bijvoorbeeld is het bedrijf Casa ook in de crypto-assets opslag gestapt. Volgens mede-initiatiefnemer jameson Lopp is deze ook nog eens 10x zo goedkoop als de dienst van Coinbase.

Je kan hier een up-to-date lijst vinden van alle bekende opslag methoden voor consumenten en instituties.

- Coinbase is niet de eerste die zogenaamde custody diensten aanbiedt.
- Coinbase is niet de eerste die de zogenaamde 'custody services' aanbiedt.

Een effect op de markt?

Hoewel Coinbase dus niet de eerste of de enige is, is het wel een allround bekende en vertrouwde naam. Ook is de nieuwe dienst volledig gereguleerd en hebben ze bestaande/vertrouwde instituties die de zaak controleren en expertise leveren. Volgens eigen zeggen beheert Coinbase nu al 20 Miljard aan crypto-fondsen.

Het wordt nu afwachten of en welke partijen er daadwerkelijk van de dienst gebruik gaan maken en of dit een invloed zal hebben op de koersen.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh