Gastblog: LiteGroup - even voorstellen

on .

Gastblog: Litepaid.eu - even voorstellen  
Aangenaam, laat ik mezelf even voorstellen, mijn naam is Wesly van Aalst en ik ben een van de oprichters van de LiteGroup. De LiteGroup is erop gericht om ieder aspect van het gebruik met Bitcoins in goede banen te geleiden. Als iemand, die elke dag werkt met Bitcoin en Cryptocurrency, is mij gevraagd om op terugkerende basis een gastblog te schrijven om een kijkje te geven in wat wij doen. Ook kunnen we de lezer een kijkje geven in de wereld van de cryptocurrency-ondernemer.

Dit is uiteraard een leuke kans voor de lezer wat meer inzicht te geven in waar Bitcoin-ondernemers zoal mee te maken krijgen. Ook biedt het ons weer de mogelijkheid om onze eigen business wat meer onder de aandacht te brengen. Wat ze noemen een winwin situatie dus. Ik heb begrepen dat er nog meerdere verzoeken liggen bij diverse spelers om ook een gastblog te schrijven maar ik mag vandaag de spits afbijten. Deze post kan je dus zien als een korte voorstelronde. Heb je op of onderwerpen of verzoekjes voor volgende blogs dan hoor ik het graag!

De Litegroup: een antwoord op een uitdaging

Bitcoin is een geweldig concept wat niet zo heel lang geleden is gepresenteerd door een tot dan toe onbekende Japanner. Het biedt een alternatief ruilmiddel op de bestaande wegen. Satoshi nakamoto heeft niet alleen de discussie op gang gebracht van wat geld nu precies is, hij heeft de technologie achter de Bitcoin gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen. En vooral dat laatste is een belangrijk aspect, omdat dat 7 miljard mensen de gelegenheid geeft om er een eigen draai aan te geven. Dat klinkt (en is) fantastisch maar het bleef vooral technisch een uitdaging voor de gebuiker thuis.

Precies daarom zijn wij de LiteGroup gestart. Dit is een overkoepelende organisatie die individuele diensten aanbiedt. Deze diensten zijn erop gericht om ieder aspect van het gebruik met Bitcoins in goede banen te geleiden. LitePaid.eu is bijvoorbeeld een betalings verwerker die webshops of winkelieren met een pand kunnen gebruiken, geheel gratis. Maar hoe komen zijn of haar klanten aan bitcoins? Daarvoor is er bijvoorbeeld LiteBit.eu. Het in en verkopen van allerlei digitale valuta.

Het was praktisch bijna niet te doen om ergens bitcoins te kopen omdat het vaak weken duurde en daarbij allerlei persoonlijke documenten moesten worden geleverd. En dan had je slechts Bitcoin, wie dan een Litecoin of een andere digitale valuta wilde betaalde daarvoor een kleine fee.
Dat kon beter vonden wij en daarom zijn wij LiteBit.eu gestart. Het mogelijk maken om gewoon met iDEAL een Litecoin, Darkcoin of Dogecoin te kunnen kopen. Sinds Januari zijn we begonnen met het open stellen van community requests en daarom zijn er zoveel verschillende coins te koop. Iedere coin heeft wel iets unieks, de een is sneller, de ander anoniemer enzovoorts.

Beurzen

Ook op het gebied van marketing en promotie proberen wij ons best te doen. Zo doen we er alles aan om het voor de gebruiker thuis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat is uiteindelijk ook ons motto. Wat je veel op beurzen en evenementen ziet is dat mensen toch nieuwsgierig zijn naar wat het precies is. Dan is het de kunst om het verhaal van Bitcoin pakkend over te brengen en dat is soms nog wel eens een uitdaging. De beste manier voor ons is om gewoon te laten zien hoe het werkt. Ik geef dus bijvorbeeld iemand mijn telefoon om daar vervolgens een fictief product mee te bestellen en dat laat zien hoe eenvoudig dat is. Het is uiteindelijk ook voordeliger voor een klant en als je dat eenvoudig laat zien hebben de mensen gelijk al een ander beeld van Bitcoin, het heeft immers niet altijd even positief in het nieuws gestaan.

Daarnaast zijn er ook nog de webshops die veelal interesse hebben in het concept van digitale valuta. Vooral omdat het invoegen van Bitcoin betaal systemen zo eenvoudig is en het niets extra kost vinden veel webshops het waard om eens een nieuwe markt aan te boren. Aanstaande 5 November staan we op de Exact Live beurs om daar ons product tentoon te stellen aan BV Nederland. We hopen dat men interesse zal hebben in het Bitcoin concept en overtuigd raakt van de sterke punten die het biedt!

Wesly van Aalst, LiteGroup

Tags: even voorstellen, gastblog, litepaid,

Comments   

# Guest 2014-10-31 13:43
En als je goedkoop en eenvoudig Bitcoins wilt mijnen kun je hier terecht.
https://hashprofit.com/en/?hp=79141
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh