Gekocht met Bitcoins: Google nexus 7

on .

gekocht-met-bitcoins---goog
Wist u eigenlijk al dat je tegenwoordig bij Bol.com kan betalen met Bitcoins? Ja u hoort het goed, ik heb vorige week een tablet gekocht bij Bol.com met Bitcoins. Niet direct bij Bol.com helaas, maar wel eenvoudig via Bitspend.net. Bitspend.net is een dienst die het mogelijk maakt om bij bijna iedere bestaande webwinkel te betalen met Bitcoins. En hoe gaat dat dan precies in zijn werk? nou dat zal ik u in het kort proberen uit te leggen.

Waar het eigenlijk alleen maar op neerkomt is dat je Bitspend.net het internet-adres (URL) doorgeeft van het product wat je wilt bestellen. Je stuurt dan de Bitcoins naar Bitspend.net en zij bestellen dan het product bij de bewuste (web)winkel. Klinkt simpel, is het ook. Toch voor de goede orde heb ik nog even de stappen hieronder uitgeschreven.

Stap 1: Zoek op het internet het product op dat je wilt bestellen. In mijn geval was dat dus de google Nexus 7 tablet bij bol.com. Kopieer dan het internet-adres van het bewuste product. In mijn geval was dat dus: http://www.bol.com/nl/p/google-nexus-7-32-gb-zwart/9200000010570802/.
Stap 2: Ga naar https://www.bitspend.net  en klik op de "get started now" knop om te beginnen met bestellen.
Stap 3: Vul nu, in het formulier wat nu tevoorschijn komt, onder "URL" het adres in wat je zojuist gekopieerd hebt. Vul daarna je naw gegevens in en klik daarna op "Order now". Hierna volgt een bevestigings-email met het bericht dat er zsm een email aankomt om het bestelde product te kunnen betalen.
Stap 4: Je krijgt nu een email van Bitspend met een link naar een betalings-formulier. Volg de link en dan kom je bij de pagina waarop je gegevens en een Bitcoin ontvangst-adres weergegeven staan. (klik hier voor een voorbeeld) Kopieer het Bitcoin ontvangst-adres (of scan de qr-code) en maak de Bitcoins over naar het bewuste adres. Als de betaling binnen is bij Bitspend krijg je nogmaals een mail met de bevestiging van de bestelling.

Hopelijk wordt Bitspend.net zo'n groot succes dat webwinkels op een gegeven moment zelf Bitcoins gaan accepteren, maar voor de tussentijd is Bitspend.net een mooie tussenoplossing. In mijn ervaring is het bestellen van een artikel via Bitspend.net in ieder geval niet veel gecompliceerder dan wanneer je het zou bestellen met Ideal bijvoorbeeld. De artikelen kwamen ook zonder problemen op tijd binnen. Enige nadeel aan deze manier van bestellen is dat de heren van Bitspend.net uiteraard ook wel iets terug willen zien voor hun moeite. In het geval van mijn tablet was dat 3 dollar, je kan hier kijken voor de tarieven die Bitspend.net hanteert. Al met al is Bitspend.net wat mij betreft een prima manier om artikelen te bestellen via Bitcoin als je geen problemen hebt met het tarief van Bitspend.net uiteraard. 

Roland de Goeij. 

P.s. Heeft u zelf ook recent iets moois gekocht met Bitcoins? Laat het ons weten!

 

Comments   

# Guest 2014-09-09 19:10
is nu geparkeerd domein nu en blijkbaar zijn verschillende mensen opgelicht door deze site, check /r/bitspend
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-09-10 10:01
Ok bedankt voor de info.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh