Haagse ondernemers openen 'Bitcoin boulevard'

on .

Haagse ondernemers openen 'Bitcoin boulevard'  
Vanaf 20 maart kunnen bezoekers aan de Wereldgracht in Den Haag, ook wel bekend als de Avenue Culinaire, hun hapjes en drankjes komen afrekenen in bitcoin. Tien horecabedrijven aan deze zogenoemde 'Bitcoin boulevard' zullen hun gasten de mogelijkheid gaan bieden om te betalen met de digitale munt. De betreffende ondernemers zijn er naar eigen zeggen 'klaar voor om de inmiddels groeiende groep Bitcoin-betalers in Nederland van dienst te kunnen zijn'.

Deze bitcoin-boulevard is een fantastisch initiatief wat ons betreft en hopelijk zet dit ook andere ondernemers aan om de stoute schoenen aan te trekken en bitcoins te accepteren. Ik zeg altijd: waarom zou je je ze niet accepteren? vooral omdat het erg eenvoudig is om te doen. In dit geval hebben de ondernemers ervoor gekozen om geen betalingsprovider te gebruiken om de bitcoins om te zetten naar euro's maar direct bitcoins te accepteren. Het enige wat de ondernemers in dit geval dus nodig hebben is een qr-code die door de klanten gescand kan worden en: betalen maar!

Bitcoin boulevard is opgezet door de gelijknamige organisatie die ondernemers motiveert om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren, daarnaast organiseert Bitcoin boulevard ook allerlei evenementen en activiteiten om cryptomunten te promoten. De organisatie is belangeloos opgezet door verschillende horeca ondernemers samen met Galerie West en enkele Bitcoin enthousiastelingen.

Bitcoin boulevard

Een van de redenen voor dit initiatief is om de Bitcoin positief onder de aandacht te brengen. Dit ook omdat, volgens deze organisatie, de Bitcoin 'vaak ten onrechte negatief in het nieuws is geweest' wat meestal veroorzaakt werd door een incidentele 'rotte appel' in de Bitcoin wereld. Bitcoin Boulevard is een unieke manier om de digitale munt wat meer bekendheid te geven bij het grote publiek en daarnaast is het een leuke manier om de innovatiekracht van de Haagse horeca te tonen. Bitcoin boulevard is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven want ook Coindesk heeft er een artikel aan gewijd.

Bitcoin Boulevard nodigt elke belangstellende uit om op 20 maart een hapje of een drankje te komen doen waarna er afgerekend kan worden in Bitcoin. Om 17:57 uur, het exacte begin van de lente, zal de nachtburgemeester van Den Haag René Bom het startschot geven door de 1e consumptie af te rekenen in Bitcoin.

Meer informatie over de Haagse Bitcoin boulevard kun je vinden op www.bitcoinboulevard.nl

Gepost door Marco

Comments   

# Guest 2014-03-21 15:04
Ik ben gister even wezen kijken, check anders mijn filmpje even op youtube kun je zien hoe de Bitcoin ATM werkt.

http://www.youtube.com/watch?v=-FVV69ymbh0&app=desktop
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-15 20:26
Als Hagenees erg goed nieuws om te lezen !
Mocht iemand geintresseerd zijn in gratis coins, kijk dan op http://qoinpro.com/98d51f90a52548720412debfb6b28471
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-12 23:14
Leuk initiatief! http://www.watisbitcoin.nl zal ook een steentje bijdragen en deelnemers en bezoekers van de boulevard helpen met uitleg over Bitcoin, waarom het leuk is om te gebruiken (en zinvol) en hoe je er mee aan de slag kunt.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-12 12:59
Heerlijk nieuws!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh