Hoe kan je met bitcoins betalen ?

Het betalen met bitcoins is zo gemakkelijk als het versturen van een email. Om bitcoins over te kunnen maken naar een andere gebruiker heb je enkel zijn ontvangstadres nodig, dit adres kan er alsvolgt uitzien:

1FttRrfsoE7gkbG9uiQaSjbw8mDW4CGxLW.

Het versturen komt in de praktijk neer op het invullen van het adres van de ontvanger, het invullen van de hoeveelheid bitcoins die je wilt versturen en klikken op verzenden.

bitcoin adres

Als je bitcoins naar jezelf wilt laten versturen heb je ook een bitcoin adres nodig. Een bitcoin adres kan je laten aanmaken door de bitcoin software die te downloaden is op bitcoin.org (je kan onbeperkt adressen voor jezelf aanmaken) Je kan ook het ontvangstadres gebruiken dat je automatisch krijgt als je een wallet gebruikt op een bitcoin-beurs (currency-exchange) of online wallet dienst.

Het versturen is een onomkeerbaar proces, eenmaal verstuurd zijn de bitcoins niet meer in je bezit. Heb je dus teveel overgemaakt of overgemaakt naar het verkeerde adres dan is er geen mogelijkheid om dit ongedaan te maken. Het betalen kan je doen vanuit je wallet, welke zich online of lokaal kan bevinden. Zie binnenkort ook de handleiding op deze site voor de bitcoin-software om een betaling te zien in de praktijk.