Hoe trek je nieuwe ondernemers aan? Bitstraat vertelt.

on .

Hoe trek je nieuwe ondernemers aan? Bitstraat vertelt.  
BitStraat is een payment provider die ondernemers de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige, veilige en professionele manier bitcoin te accepteren. Echter het aantrekken van nieuwe ondernemers gaat niet altijd over rozen. Sinds Max en Kasper afgelopen april begonnen zijn met de activiteiten voor BitStraat hebben ze een hoop meegemaakt en geleerd. We hebben ze gevraagd om hun ervaringen met ons te delen, lees hier hun verslag.


We stonden voor de uitdaging om Bitcoin in het Amsterdamse straatbeeld te zetten. Amsterdam leek ons als innovatieve en bruisende stad een mooi startpunt voor dit project. Wanneer je met mensen van buiten de “bitcoin scene” praat, zie je pas hoe jong het hele concept is en hoe weinig mensen ervan weten. Al snel kwamen wij er achter dat het idee van een digitale valuta lastig te verkopen is aan Amsterdamse ondernemers, wiens credo maar al te vaak “Cash is King” is. Ook merkten wij dat email en telemarketing niet de juiste kanalen zijn om brick and mortar ondernemers te enthousiasmeren. Er zat maar een ding op: De straat op. Het is erg interessant om de verschillende reacties over Bitcoin te horen en de misvattingen die velen er over hebben.

De aanpak waarin BitStraat zich onderscheid is in de pro-active benadering naar de ondernemer. Waar elke andere betalingsverwerker of consulting service in de Nederlandse Bitcoin scene afhankelijk is van een pull factor vanaf de ondernemer, benadert BitStraat de ondernemer persoonlijk. We bezoeken de ondernemer in zijn winkel en vertellen hem allereerst over Bitcoin en vervolgens wat het accepteren van de valuta kan opleveren. Door deze persoonlijke benadering is een twijfelende ondernemer eerder bereid het een kans te geven. Deze twijfel komt met name door de overwegend negatieve berichtgeving over Bitcoin in de media, hierdoor kom je de winkel binnen met een achterstand.

Wanneer we merchants uitleggen wat wij doen en dat zij via ons vrijwel geheel risicoloos Bitcoin kunnen accepteren merk je dat zij wel positiever tegenover de Bitcoin staan, maar nog steeds voorzichtig blijven met het accepteren ervan. Het probleem is dat veel merchants liever even afwachten met het accepteren van bitcoin tot de buurman het doet, terwijl de buurman hier precies hetzelfde over denkt. Desalniettemin blijven er genoeg merchants over die de sprong willen wagen. Na installatie van het systeem zijn hun reacties zijn doorgaans erg positief. Bovendien kijken we na installatie hoe wij samen met de merchant hun bedrijf kunnen promoten als bitcoin-friendly en dus bitcoin gebruikers naar hun bedrijf kunnen trekken. Dit is een aspect dat veel ondernemers aanspreekt. Op deze manier bouwen wij samen met deze pionierende ondernemers aan een groot draagvlak voor bitcoin binnen de Amsterdamse economie.

Naast de sales is er natuurlijke de uitvoerende component van bedrijven helpen Bitcoin te accepteren. Als jonge Start-up wisten we dat we al doende tegen problemen op zouden lopen. Gezien het systeem vooraan de winkel staat is het erg kwetsbaar voor diefstal en beschadiging, we hebben er daarom voor gekozen het onmogelijk te maken het systeem te verplaatsen. Ook qua software hebben we aanpassingen moet doen. Gezien het systeem betalingen verwerkt kan het een doelwit worden voor mensen met slechte bedoelingen, door bijvoorbeeld in een onbewaakt moment de tablet anders in te stellen. We hebben er hard gewerkt om het systeem volledig waterdicht te krijgen, met succes.

De hardware welke wij hebben ontwikkeld staat naast de kassa. Het BitStraat systeem bestaat uit een metalen frame welke permanent is bevestigd aan een draaischijf. Zowel de winkelier als de consument moet immers bij het scherm kunnen. Softwarematig is de tablet zodanig afgesteld dat deze alleen de software van de betalingsverwerker draait.

Een greep uit de ondernemingen waar dankzij BitStraat sinds kort met Bitcoin kan worden betaald:

- Cocomama Hostel, Westeinde 9
- Cut Throat Barber & Coffee, Warmoesstraat 155
- Bruincafé ’t Centrum, Rembrandtplein 4
- ’t Hofje van Wijs, Zeedijk 43
- Cafetaria De Prins, Kleine-Gartmanplantsoen 53
- Café Kobalt, Singel 2 A

Betalen met de pos oplossing van bitstraat

Zoals je op onze site kunt, lezen leasen wij onze systemen momenteel kostenloos. Zo kan de ondernemer risicoloos Bitcoin acceptatie uitproberen terwijl de consument de valuta eens op een andere manier ziet dan het zoveelste nieuwsbericht in de krant! Heeft u vragen of opmerkingen, mail dan naar info@bitstraat.nl!

Geschreven door Kasper Keunen van Bitstraat.nl

Add comment


Security code
Refresh