Homeland security sluit dwolla account van MtGox

on .

homeland_security_sluit_mtgox_dwolla_account  
Homeland security heeft de mogelijkheid afgesloten om geld over te maken naar MtGox via Dwolla. Dwolla is een betalingsnetwerk die het mogelijk maakt om voor lage tarieven geld over te maken via het internet. Er is een gerechtelijk bevel uitgevaardigd om alle fondsen in beslag te nemen die geassocieerd zijn met het Dwolla account van MTGox. Dwolla heeft daarop alle transacties met Mutum Sigillum (het dwolla account van MtGox) stilgelegd en de fondsen overgemaakt.

Waarom homeland security tot deze stap is overgegaan is nog niet bekend gemaakt. Op de forums wordt gespeculeerd dat het te maken heeft met het tegengaan van witwassen van geld maar dat blijven speculaties.  Mtgox gaf op hun facebook pagina aan dat ze het nieuws zelf moesten lezen op het internet en dat zij tot nu toe ook nog niet op de hoogte zijn van het hoe en waarom. Ook Dwolla lijkt niet bereikbaar voor commentaar en geeft aan dat vragen over deze kwestie gericht moeten worden aan MtGox of Homeland security.

Het is dus voorlopig wachten op meer nieuws over deze kwestie. De mensen van Okcupid ontvingen in ieder geval onderstaande email toen ze geld probeerden over te maken naar MtGox via Dwolla. 

Tags: mtgox,

Add comment


Security code
Refresh