Hoogte80 eerste openluchtfestival dat bitcoins accepteert

on .

Hoogte80 eerste openluchtfestival dat bitcoins accepteert  
Het openluchtfestival Hoogt80, wat van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei gehouden wordt, is het eerste openluchtfestival wat bitcoins accepteert. Dit jaarlijkse festival vindt al voor de zevende keer plaats op de open vlakte in de authentieke Arnhemse wijk de Geitenkamp met een prachtig uitzicht over de stad. In 2014 trok het festival ongeveer 17.000 bezoekers. Het programma is vier dagen lang gevuld met theater, muziek, workshops en allerhande vermaak zoals circus en vingerpoppenkast.

Uiteraard is er ook een breed scala aan horeca ondernemers vertegenwoordigd waardoor je geen enkele dag hetzelfde hoeft te eten en het er barst van de lekkere drankjes en snacks.

Hoogte-80-festival

Het festival maakt sinds vorig jaar gebruik van de Gildenmunt. De Gilden is in tegenstelling tot wat we in de cryptowereld gewend zijn niet digitaal beschikbaar, maar alleen beschikbaar is in plasticmunten van 0,25 en 1 Gilden en een biljet van 5 Gilden. Ook wanneer het festival is afgelopen kunnen deze munten bij tal van lokale ondernemers in de wijk Geitenkamp worden uitgegeven. Op deze manier probeert de stichting De Gildenmunt de wijkeconomie te bevorderen. Een Gilden heeft een waarde van 1 Euro en is voor particulieren niet omwisselbaar, voor ondernemers is dit wel het geval.

Gildemunt

De Kassa van Hoogte80 (daar waar je de Gildenmunt koopt) accepteert nu ook bitcoins waardoor je je bitcoins eenvoudig kunt omzetten naar de Gilden. Hoogte80 is niet het eerste festival waar je met bitcoins kan betalen eerder was dit al bij het Technologie festival Bordersessions wat op 14-11-2013 gehouden werdt, echter dit was een indoor festival. Hoogte80 is hiermee wel het eerste openluchtfestival waar je met bitcoin kan afrekenen.

Gepost door: Hans van Wessel

Comments   

# Guest 2015-05-07 10:08
Tof zeg, leuk nieuws! Ik kom dat weekend zeker even naar Arnhem om wat bitcoins en gildens uit te geven. Nu nog hopen dat het weer meezit :)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-05-06 21:10
Beste,

Hoogte80 Festival is van 14 t/m zondag 17 mei 2015 en niet tot de 19e. Willen jullie dit aanpassen?

Bedankt.

Namens Hoogte80 Festival,

Marco Bod
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh