Identifi: Een decentraal identiteit- en reputatie-netwerk

on .

Identifi: Een decentraal identiteit- en reputatie-netwerk  
Nederland is binnenkort een nieuw Bitcoin-gerelateerd bedrijf rijker. Tim Pastoor liet vandaag weten dat hem gevraagd is CEO en co-founder te worden van Identifi. Identifi heeft als doel om het "Wild Wild web" om te gaan vormen in een zogenaamd "web of trust". Identifi is een decentraal identiteit- en reputatie-netwerk. Simpel gezegd maakt de software het inzichtelijk wie je op het internet (hoogstwaarschijnlijk) wel of niet kan vertrouwen.|

Dit doet identifi door reeds publieke informatie te combineren met menselijke verificaties. Op die manier wordt er, via een Google PageRank-achtig algoritme, zeer gebruiksvriendelijk visueel een gepersonaliseerd vertrouwensnetwerk weergegeven. Mogelijke aanvallers en onbetrouwbare partijen kunnen op deze manier makkelijk(er) gedetecteerd worden, wat zowel online als offline fraudulente interacties kan voorkomen. Identifi is gebouwd op 'bitcoind', waardoor het de cryptografie van Bitcoin gebruikt (zonder de blockchain)

Het nieuws is nog pril en voor velen is identifi misschien nog compleet nieuw maar dit is een veelbelovend project en we denken hier nog veel van te gaan horen. We wensen hem in ieder geval veel succes! Meer info kan je vinden op http://identi.fi. Kijk anders ook de onderstaande presentatie zoals gegeven op 20 september door Tim tijdens de "Geld voor de toekomst" conferentie in Rotterdam.


Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh