In Ierland timmert Bitcoin druk aan de weg

on .

In Ierland timmert Bitcoin druk aan de weg  
Als een Bitcoin bedrijf onderzoekt waar er mogelijkheden zijn om zich internationaal te vestigen, dan wordt er gezocht naar een omgeving met specifieke eigenschappen: een Bitcoin vriendelijk belastingsysteem, infrastructuur voor het kopen of verkopen van Bitcoins en medewerkers die het Bitcoin concept technisch en economisch begrijpt. In Nederland zijn veel van die factoren aanwezig en is Bitcoin al vrij succesvol, maar Ierland timmert aan de weg.

Nederland is een land waar het principe van de kenniseconomie wordt toegepast om technologische ontwikkeling te ondersteunen. Een mooi voorbeeld is Brainport Eindhoven waar veel high-tech bedrijven zijn gevestigd. Door een sterke samenwerking tussen industrieën en o.a. de Technische Universiteit Eindhoven ontstaan synergieën die innovatie stimuleren.

Bitcoin is onderdeel van een technologische revolutie en naar verwachting zal het concept van deze digitale munt eerst omarmd worden door mensen met technische vaardigheden. In lijn met deze verwachtingen zien we dat Nederland hoog schoort in Bitcoin adoptie en zich plaatst tussen de eerst 10 landen als het gaat om “full-Bitcoin-nodes”. Daarnaast kent Nederland verschillende gespecialiseerde Bitcoin bedrijven die het aanschaffen van Bitcoin via het vertrouwde iDEAL mogelijk maken. Dit verlaagt de drempel voor nieuwe deelnemers zodat de landelijke Bitcoin adoptie verder kan stijgen.

Maar Dublin timmert hard aan de weg om Nederland als Bitcoin vriendelijk land te onttronen. High Tech bedrijven als Google, Facebook of PayPal hebben hun Europese hoofdkwartieren al in Dublin gevestigd. Langs de rivier Liffey is het zogenaamde Silicon Valley van Europa te vinden: Docklands. Hoog gecrediteerd technische instituten als de Trinity College en de Dublin Institute of Technology hebben hun huisvesting hier gevonden. In andere woorden, Dublin is een omgeving die zeer geschikt is om Bitcoin te adopteren.

Ierland kent echter, in tegenstelling tot Nederland, geen betalingssysteem als iDEAL. Om het aanschaffen van Bitcoins te versimpelen is daarom een eerste Bitcoin ATM in Dublin geplaatst. Ook organiseert de Ierse Bitcoin Foundation cursussen waar men de belangrijkste beginselen van Bitcoin kan leren. Deze stappen helpen de adoptie van Bitcoin binnen de Ierse gemeenschap te ontwikkelen en te ondersteunen. Het is niet uit te sluiten dat Dublin in de nabije toekomst zal concurreren met Amsterdam, Berlijn of Londen als een van de meest Bitcoin vriendelijke steden.

Geschreven door Roberta van happycoins.com

Comments   

# Guest 2014-04-17 13:23
Geef mij ook maar een koersstijging :-*
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-15 08:28
Hard laten timmeren...

ben wel toe aan een koersstijging die aanhoud zoals afgelopen drie dagen
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-15 11:43
Een koersstijging is in principe minder belangrijk. Dit trekt alleen maar investeerders aan die gemakkelijk snel en veel geld willen verdienen. Belangrijker zijn evoluties zoals deze in Ierland. Het stijgende gebruik van Bitcoins door consumenten en het aanbieden door ondernemingen van producten/diens ten die betaalbaar zijn met Bitcoin, dat is de sleutel waarmee Bitcoin zal staan of zal vallen. Daar zou nu, in deze fase van Bitcoin, op moeten gefocust worden door mensen zoals Ronald. Teams oprichten die bedrijven gaan informeren, die consumenten gaan informeren (Liefst ter plekke). Een lobbygroep opstarten. Persberichten uitsturen...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-15 12:53
Belangrijker zijn evoluties...ja daar betaal ik elke maand mijn huur mee...

een evolutie heeft als gevolg bij BTC waarschijnlijk een koersstijging.. .als ie daarna stabiliseert op mmm zeg maar drie keer de inleg ben ik tevreden hoor ;)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-04-14 23:55
hmm ... dat van Docklands is nieuw voor me. Interessant artikel! Met veel plezier gelezen
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh