In India gaat men weer in Bitcoin handelen

on .

In India gaat men weer in Bitcoin handelen  
Unocoin, één van de grootste Bitcoin exchanges gaat vanaf vandaag weer in Bitcoin te handelen. Dit doen ze naar aanleiding van een persconferentie, georganiseerd door de non-profit groep "Bitcoins Alliance India". Jurist en belastingexpert Nishith Desai heeft de legaliteit van Bitcoin geanalyseerd en gespiegeld aan de huidige betaling- en valutawetgeving. Hieruit is geconcludeerd dat Bitcoin een legitieme valuta is en veel mogelijkheden kan bieden aan de Indiase economie.

Tijdens deze persconferentie werd aangegeven dat, ondanks dat de regering heeft gewaarschuwd voor Bitcoin, dit niet betekent dat Bitcoin illegaal is. Ook riep dhr Desai de regering op om de voordelen van Bitcoin te erkennen en haar standpunt wat betreft Bitcoins duidelijk te maken.

Dit is een postieve ontwikkeling voor de Bitcoin community in India. Vlak voor kerst waarschuwde de Reserve Bank of India het publiek, handelaren en bezitters nog voor de risico’s van Bitcoin. Deze berichtgeving zorgde ervoor dat de Indiase Bitcoin koorts ten einde kwam. Hoewel het slechts een waarschuwing van de bank betrof, zorgde het toch voor paniek en zelfs tot ‘bevriezing’ van accounts op exchanges. Dit was het resultaat van het risico om gearresteerd te worden vanwege bijvoorbeeld het breken van wetten.

Vanaf 6 januari zijn de accounts van Unocoin weer toegankelijk voor de gebruikers. Per vandaag, 8 januari 2014, kunnen deze gebruikers ook weer in Bitcoin handelen. Dit is niet alleen goed nieuws voor diegene die nog Bitcoins op het account hebben/hadden staan, dit is ook goed nieuws voor Bitcoin in het algemeen.

Gepost door Leon Horenberg

Comments   

# Guest 2014-01-09 19:25
Wat heb je er aan?!? Koers omhoog zeker?

Zal toch nog verder komen dan 1000€... Dus
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-09 17:26
gelukkig weer eens een positief bericht
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh